Anna Diana Møller

Alder: 30 år
Uddannelse: Cand.mag.
Dimmitendår: 2011
Kommer fra: Stilling som projektleder

Hvad var din motivation for at søge programmet?
Min umiddelbare tanke var personlig og faglig udvikling. Og et netværk med dygtige mennesker.

Jeg vil virkelig gerne gøre en positiv forskel for udsatte børn og unge. Jeg har i lang tid arbejdet med området, men sad foran en skærm hele tiden. Jeg følte ikke rigtigt, at jeg virkelig kom ud og hjalp. Og så har jeg prøvet at være underviser for fem år siden og har drømt om at være lærer siden. Fordi det er der, jeg føler, jeg gjorde den største forskel. Så det er perfekt med det her forløb, hvor der både er uddannelse og sparring undervejs og samtidig perspektiver i det. 

Hvilke perspektiver er der i det?
De næste to år skal jeg være lærer, men derefter stopper det jo måske der. Perspektivet er, hvordan jeg kan påvirke området for udsatte børn og unge, enten som beslutningstager eller måske inden for socialt arbejde, eller ved at blive ved med at være lærer. Og det er det perspektiv, jeg godt kan lide. Mine ambitioner passer til det, på en eller anden måde.

Hvad forventer du af programmet, fagligt og personligt?
Jeg forventer fagligt, at jeg virkelig bliver en superlærer. Jeg forventer, at jeg kommer til at vide alt, hvad der er vigtigt for at være en dygtig lærer. Og jeg forventer, at jeg får sparring, som også udvikler mig personligt. At jeg bliver en dygtig klasseleder, men at jeg også får værktøjer, jeg kan bruge som leder uden for skolenverdenen.

Havde du nogen forbehold i forhold til at søge programmet?
Mit store forbehold var tiden. Hvordan jeg lige kunne få arbejde og studie til at gå op med mit familieliv. Det var helt sikkert noget jeg overvejede. Men jeg vurderede, at jeg har et bagland som bakker mig op, og at det her var så vigtigt, at jeg gerne ville prioritere den tid der skulle til.

Hvad har været den største oplevelse indtil videre?
Det var ’Lær for Livet Camp'en. Det er det vildeste jeg har prøvet. Jeg har aldrig været så træt, og jeg har aldrig nogensinde lært så mange mennesker at kende på så kort tid. Jeg var været gennem hele mit følelsesregister, truffet mange beslutninger og samtidig hjulpet en masse børn. Det var virkelig en stor oplevelse.

Hvordan oplever du de andre graduates fagligt og personligt?
Jeg oplever de andre graduates som supermennesker. Jeg har aldrig oplevet så mange ressourcestærke mennesker samlet. Altså ikke kun fagligt. Man kan godt mærke, at det er folk, som har været rigtig dygtige på deres studier. Men det er samtidig også nogle relationsstærke, netværksstærke og virkelig robuste mennesker.

Hvor ser du dig selv om 10 år
Jeg er lærer de næste par år og bliver rigtig god til det. Om fem år er jeg stadig lærer, men jeg forventer også, at jeg får en eller anden form for lederrolle i fremtiden. Enten som skoleleder eller måske som beslutningstager. Jeg har også overvejet at gå ind i lokalpolitik, fordi jeg mener, at der ofte mangler rammer for at kunne skabe en rigtig god skole. 

Har  du et råd til andre, der overvejer at søge programmet?
Jeg synes man skal søge Teach First, hvis man virkelig har lyst til at gøre en forskel for børn og unge, og hvis man har lyst til virkelig at presse sig selv og udvikle sig fagligt. Hvis man også har ambitioner om at blive være leder, synes jeg især man skal søge det. Og så skal man endelig bare søge uanset om man er kreativ, naturvidenskabelig eller humanistisk. Det favner det hele. 

 

      Læs andre interviews:

..