VISIONEN

Hver sjette elev forlader folkeskolen uden at kunne læse, regne eller skrive ordentligt

Negativ social arv er en væsentlig årsag

En god uddannelse er det vigtigste middel til at bryde negativ social arv

– og dygtige undervisere er den vigtigste del af en god uddannelse

Alle børn og unge skal have muligheden for en god uddannelse

Det er visionen bag Teach First Danmark. Det er en vision, som kræver, at flere af de dygtigste i en generation er med til at løfte den — som undervisere i folkeskolen og som kommende ledere på alle niveauer i samfundet.

 

 

  • 38 procent af unge i Danmark har ikke en ungdomsuddannelse som 25-årig, hvis ikke deres forældre har en.

     

  • Danmark er det land i Norden, hvor social baggrund betyder mest for elevernes faglighed i folkeskolen.

Led dig selv

For at kunne lede andre, skal du kunne lede dig selv. For at kunne rykke andre, skal du forstå dine styrker og udfordringer. Hvad driver dig? Hvad er du god til? Og hvad skal du blive bedre til? 

Led andre

Når du udfordrer sig selv og bliver klogere på dine styrker, får du også værktøjer til at udfordre, motivere og udvikle andre. Det vil du arbejde med hver dag på din skole og få feedback på gennem programmet. 

Led forandring

Dine erfaringer som graduate vil udvikle dit potentiale som lærer og leder. Men det er dit drive, dit netværk og din vision, der på sigt vil definere de resultater, du kan skabe og inspirere andre til at skabe. 

Vi engagerer mennesker, der kan sætte ind på alle niveauer i samfundet

Vi engagerer topmotiverede lærere, der vil undervise i mange år. Samtidig ønsker vi at fremme en generation af ledere og beslutningstagere i og uden for folkeskolen, som kender hverdagen på en skole og på tæt hold har erfaret, hvad der skal til for at give alle børn de bedste vilkår for at udvikle deres potentiale.