fbpx

Direktør og medstifter stopper efter 7 år

Direktør og medstifter af non-profit foreningen Teach First Danmark, Jesper Bergmann, har efter mere end 7 år besluttet at stoppe efter sommerferien.

Jesper Bergmann udtaler i forbindelse med beslutningen:

 

Jeg har været heldig at have “verdens bedste job”, som jeg ofte har kaldt mit job som direktør for Teach First Danmark. Det er derfor også med stort vemod, at jeg stopper, men efter 7 år med mange resultater, som jeg er meget stolt af, har jeg lyst til at prøve kræfter med nye udfordringer. Jeg er ubeskriveligt stolt af de resultater, jeg har været med til at opnå og som ikke mindst har resulteret i, at tusindvis af børn møder fremragende og inspirerende lærere fra Teach First Danmark, der deler mit og foreningens ønske om at gøre en forskel for de børn og unge i folkeskolen, der har mest brug for det.

Da vi startede, havde jeg ikke haft fantasi til at forestille mig, at vi ville opnå alt det, vi har opnået i vores korte levetid, og i de år der er gået er jeg blevet bekræftet i, at Teach First Danmark er med til at gøre en forskel. Jeg glæder mig over, at en anden nu inden længe kan opleve det store privilegium det er at stå i spidsen for organisationen. Teach First Danmark er og har altid været mere end et arbejde for mig, og jeg er derfor også glad for, at jeg i dialog med vores bestyrelse har planlagt at blive til starten af efteråret og hjælpe med ledelsesskiftet og dele de erfaringer, jeg har gjort mig med min afløser.

Teach First Danmark startede som en drøm om, hvad der kunne lade sig gøre, og meget af den drøm er gået i opfyldelse for mig, og jeg glæder mig til at nyde mine sidste måneder hos Teach First Danmark. Jeg ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg glæder mig til at finde ud af, hvor og hvordan jeg kan bringe mine erfaringer fra min tid hos Teach First Danmark i spil, og jeg glæder mig til at følge foreningen og dens vigtige arbejde.”

Bestyrelsesformand Martin Vigild udtaler:

 

“Jeg er taknemmelig for Jespers store indsats som direktør for Teach First Danmark. Jesper har været med til at stifte og udvikle en forening, der på konstruktiv og innovativ vis har bidraget til at engagere flere dygtige lærere i folkeskolen til gavn for socialt udsatte børn. Han har også ydet et fantastisk arbejde i forhold til at tiltrække dedikerede og dygtige medarbejdere til organisationen. Da jeg først mødte Jesper, var jeg dekan på DTU. Jeg var ikke begejstret for, at han ville rekruttere ingeniører til Teach First programmet – ingeniører skal være ingeniører! Men han fik mig til at skifte mening. Selvom man har en grad fra et universitet, kan det for nogle være meget attraktivt at blive lærer i folkeskolen. Det er et job med et stor mening. I samarbejde med med professionshøjskolerne KP’s og Absalon’s meritlæreruddannelse er det præcis den alternative karrierevej til lærergerningen, som Teach First tilbyder den enkelte. Samtidig styrker læreruddannede med forskellige baggrunde diversiteten på lærerværelserne i folkeskolerne, som er brændstoffet for innovation og udvikling. Hvem kan være modstander af det? For nylig modtog en af “mine DTU-ingeniører” Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris sammen med to andre kolleger på Kokkedal Skole. Det taler for sig selv!

Jeg ønsker Jesper held og lykke og ser frem til, hvad det næste bliver, som han vil berige med sine evner og engagement.”

Jesper synes, at der er for lidt poesi i pressemeddelelser. Derfor har han bedt om, at dette smukke digt af Søren Ulrik Thomsen fra “Rystet Spejl”, bliver citeret som en hyldest til alle de lærerne, der er og har været en del af  Teach First Danmark. De “låner lys” til de kommende tider til de elever, der har allermest brug for det:

På hotelværelset over den lilla natklub
I den hældende gade
Bag banegården i Zaragoza
Hvor jeg sidder og roder
I min kaotiske kuffert
Husker jeg pludselig en ung vikar
hvis ansigt bag de sorte briller
hentede sit lys fra en kommende tid
som nu må være godt og vel gået.
Hvordan den så gik
og hvor i verden du end måtte være
hvis du da stadigvæk findes:
Hilsen fra en
som lånte lidt lys til den kommende tid
Fra dit ansigt for fyrre år siden.

Jesper Bergmann. Direktør og medstifter af Teach Danmark

Læs også

Teach First Danmark søger ny direktør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mangler din skole en lærer?

> Se hvilke fag du kan få en lærer i

97 % tilfredshed blandt skoler

Holler Box