fbpx

Hvad arbejder Teach First Danmark for?

Teach First Danmark er en almennyttig (non-profit) organisation stiftet i 2013. Vi samarbejder med folkeskoler, uddannelsessteder, myndigheder og civilsamfundet for at give alle børn i Danmark lige muligheder for at få en god skolegang og en uddannelse – uanset social baggrund.

I dag går hver sjette ud af folkeskolen uden at kunne læse, skrive eller regne godt nok til at få en ungdomsuddannelse. Ca. 20 pct. af 25 årige har hverken job eller uddannelse ud over grundskolen. Når vi ser på unge, som selv har forældre uden en ungdomsuddannelse, er tallet hele 40 pct. Det har store menneskelige og samfundsmæssige omkostninger. Men det er et problem, der kan løses.

En del af løsningen er flere dygtige og dedikerede lærere på de skoler, hvor børnene har mest brug for dem. Samtidig har vi brug for flere ledere, beslutningstagere, iværksættere og brobyggere på uddannelsesområdet, som selv har undervist på skoler i udsatte boligområder og derfor forstår betydningen af social baggrund.

Programmet er således en mulighed for at gøre en forskel for udsatte børn og unges uddannelsesmuligheder. Både nu og i fremtiden. I løbet af programmet får du redskaber, som sætter dig i stand til at skabe fremskridt og forandring: I folkeskolen, ministerier, organisationer og NGO’er eller andre steder, hvor du ser muligheder for at gøre en forskel.

Se også Teach First Danmarks formål og vision

 

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Klar til at ansøge?

Næste og sidste ansøgningsfrist 27. marts

Ansøg her

Holler Box