Hvorfor er matematik på B-niveau et krav? - Teach First Danmark

Hvorfor er matematik på B-niveau et krav?

Hvis du ikke har matematik på B-niveau, skal du have bestået matematik på B-niveau senest den 15. juni for at kunne blive optaget. Du kan godt ansøge uden mat-B, men hvis du bliver tilbudt optagelse og ikke har mat-B, skal du inden for en uge efter optagelsen sende os dokumentation for, at du er tilmeldt et kursus i mat-B og vil kunne bestå kurset senest den 15. juni. I modsat fald vil tilbuddet frafalde. Vær derfor opmærksom på at tilmelde dig et kursus i god tid. Det koster typisk 550 kr.

Hvorfor er det et krav?

Matematik er et fag, som skolerne ofte har svært ved at dække. Som lærer kan man godt få undervisningstimer i matematik, selvom man er ansat til at undervise i andre fag. Det giver skolen en fleksibilitet i skemaplanlægningen. For at imødekomme denne situation er det godt, at dine matematikkundskaber er på et rimeligt niveau. 

Det er grunden til, at du skal have matematik på B-niveau. Det er derfor vigtigt, at du er åben overfor at undervise i matematik, også selvom matematik ikke er en del af din universitetsuddannelse.

Men jeg er humanist – hvad så?

Vi har flere graduates med en humananistisk eller ikke-matematisk uddannelse, som har opdaget deres talent for at undervise i matematik, selvom det ikke var deres prioritet, eller de måske endda troede, at de ikke var gode til det. Derfor kan et kursus i matematik måske få dig til at opdage, at du faktisk er ret god til matematik, selvom du i dine unge år har fået dig selv noget andet. Den indsigt kan også være en fordel, når du skal undervise børn i matematik i folkeskolen.

 

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.