Bliv
Teach First
Graduate
Ansøgningsfrist 1. februar
Ansøgningsfrist 1. februar
Vi har to ansøgningsfrister 1. februar og 6. april. Du får svar på din ansøgning senest en uge efter hver ansøgningsfrist.
En god ansøgning vil få dig til en eller flere optagelsesprøver. Her vil du prøve kræfter med en undervisningssituation, et personligt interview og en case.
Hvis du bliver tilbudt en plads, kommer du til jobsamtale på en eller flere skoler. Du vil også deltage i en række faglige og sociale aktiviteter frem til programstart.
**Hvis du er studerende på ansøgningstidspunktet, skal du have afleveret alle skriftlige opgaver inden sommerakademiets start den 15. juni 2021. Det er muligt at gå til afsluttende eksamener efter den 15. juni, men du kan ikke forvente at have tid til at læse op til eksamener.
Vi optager i gennemsnit ca. 10 procent af ansøgere på baggrund af skriftlige ansøgninger og praktiske optagelsesprøver.
Vi læser alle ansøgninger grundigt og bruger mange ressourcer på at møde ansøgere. Vi har b.la. fokus på din motivation og din evne til at kommunikere, formidle og samarbejde.
Læs mere om, hvilke kompetencer vi lægger vægt på >>
Vi har ikke et bestemt antal pladser, men gør os umage for at optage de bedst egnede kandidater, som har potentiale til at blive dygtige lærere i folkeskolen og arbejde for Teach First Danmarks vision.
Vi inviterer op mod 1/4 af alle ansøgere til praktiske optagelsesprøver. Det giver os mulighed for at få uddybet dine kompetencer og motivation. Det sikrer også en god forventningsafstemning og mindsker frafald.
Til optagelsesprøverne vil du møde andre ansøgere samt medarbejdere fra Teach First Danmark og tidligere graduates (alumner).
Optagelsesprøverne varer fire timer og er fordelt over flere optagelsesdage med omkring 24 ansøgere til hver. Stemningen er afslappet, og du får rig mulighed for at snakke med de andre ansøgere. Vi serverer frugt, nødder og vand
Prøverne består i en samtale, en case-øvelse og en undervisningsøvelse. Du vil her møde de lærerfaglige mentorer. Du vil også møde nogle af de mest erfarne Teach First Alumner, som har undervist flere år i folkeskolen og som herudover er trænede i at bedømme ansøgere til programmet.
(NB: I forbindelse med Covid-19 vil nogle af prøverne givetvis foregå online, mens andre vil blive rykket til efter marts)
Din ansøgning bedømmes af 2-3 forskellige personer uafhængigt af hinanden. Din præstation til optagelsesprøverne observeres også af forskellige personer i de forskellige øvelser. Herefter foretages en samlet vurdering af din præstation.
Det er skolernes ansættelsesudvalg, der ultimativt bestemmer, om du er egnet til at blive lærer gennem Teach First Danmark. Den endelige optagelse er således betinget af, at du:
Vi kan derfor ikke garantere, at du bliver ansat. Cirka 3 procent af optagne har ikke fået ansættelse (Aalborg). Alle optagne til Kalundborg og hovedstadsområdet har fået ansættelse.
Formålet med optagelsesforløbet er at sikre det bedst mulige match mellem ansøger, programmet og skolernes behov.
Der kan indgives klage vedrørende processen omkring optagelsesforløbet. Klagen sendes til Teach First Danmark (rekruttering@teachfirst.dk), som har ansvaret for optagelsesforløbet.
Kontakt os i chatten nedenfor.
Eller find svaret i vores FAQ
Vi har et begrænset antal pladser og optager løbende efter hver ansøgningsfrist. Hvis du bliver optaget via første ansøgningsfrist, vil du tidligere møde andre graduates og kunne forberede dig på at starte i programmet og på en skole til august.
Du kan p.t. blive graduate i Kalundborg og i hele hovedstadsområdet. Hvis du bliver tilbudt optagelse, vil det fremgå, hvilket område tilbuddet gælder for. Du bør være indstillet på, at der kan være en del transporttid, og at det kan være nødvendigt, at du flytter tættere på skolen.
Teach First Danmark samarbejder med folkeskoler, hvor du kan gøre den største forskel. Det er skoler i socioøkonomisk udsatte boligområder. Det har derfor stor værdi, at du er fleksibel i forhold til, hvor du vil være graduate.