Hvordan er programmet opbygget? | Teach First Danmark

Hvordan er programmet opbygget?

Teach First Danmarks toårige graduate-program er intensiv on-the-job training og sideløbende uddannelse.

Du bliver ansat på fuld tid på en folkeskole. Samtidig gennemfører du et uddannelsesforløb, hvor du sparrer med en lærerfaglig mentor (en meget erfaren lærer fra Teach First Danmark), læser en særligt tilrettelagt meritlæreruddannelse og deltager i programspor hos Teach First Danmark. Det vil gøre dig dygtigere til at undervise, løse problemer og drive forandring i udfordrende miljøer.

Programmet kræver, at du kan løfte et stort ansvar og tackle store personlige og faglige udfordringer på din skole hver dag. Formålet er ikke at presse dig, men at sikre en tæt kobling mellem dine praktiske erfaringer og dine muligheder for at lære af dem. Du får således mulighed for, at forholde dine praktiske erfaringer i skolen med hvad teorien siger, og hvad din mentor kan observere.

Om din mentor

Ved programstart får du tildelt en lærerfaglig mentor, som er en rutineret folkeskolelærer med stor erfaring i at undervise, observere og give feedback. Din mentor vil observere dig og hjælpe dig med dine professionelle udfordringer. Mentorordningen er en obligatorisk del af programmet og er med til at sikre kvaliteten af dit udviklingsforløb. Din mentor benytter to observations- og evalueringsmetoder til at give dig feedback: CLASS og Tripod Students Survey.

Det første år kan du forvente omkring otte møder med din mentor, og i det andet år vil du have omkring fire møder med din mentor. Du kan altid ringe eller skrive til din mentor, hvis du har brug for det.

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.