Rige og fattige børn møder sjældnere hinanden i skolen

Den sociale mobilitet i Danmark er internationalt set høj, og børn fra forskellige kår har kunne møde hinanden i skolen. Men udviklingen går den modsatte vej med hastige skridt.

En analyse af Kraka og Deloitte står bag viser, at danske familier med børn i skolealderen i forskellige indkomstgrupper i stigende grad lever geografisk adskilt.

Fattige og rige børnefamilier bor således henholdsvis 20 og 30 procent mere adskilt end de gjorde for 20 år siden. Dette kan føre til lavere social mobilitet, da børn med en svag social baggrund dermed sjældnere vil møde børn med en stærkere baggrund.

Samtidig er de rigeste børnefamilier blevet forholdsmæssigt rigere. I dag har de rigeste familier en gennemsnitsindtægt, der på 20 år er vokset fra at være 2,5 til cirka 3,5 gange højere end de fattigste familiers

“Det er et problem, at vi i stigende grad samler os geografisk med dem, der ligner os selv. For vi ved, at børn fra svagere familier trækkes op og præsterer bedre, når de omgås lege- og klassekammerater fra ressourcestærke familier” siger Anders Dons, nordisk CEO i Deloitte.

Læs undersøgelsen her


Flere dygtige lærere afgørende for at løse problemet

Flere dygtige lærere i folkeskoler i socialt udsatte boligområder er en af de vigtigste faktorer for at løse problemet.
Læs mere i vores interview med en chefanalytiker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.


Vil du være en del af løsningen?

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et ambitiøst graduate program med topmotiverede bachelorer og kandidater, som har viljen og lederpotentialet til at løse et af Danmarks største problemer. Det handler om at skabe lige muligheder for alle børn og unge i Danmark – uanset deres sociale baggrund.

Om programmet

 

Fattige børn har fået sværere ved at komme til tops i Danmark

Fattige børn har fået sværere ved at komme til tops i Danmark