Tidligere borgmester i København bliver ny direktør i Teach First Danmark

Teach First Danmark ansætter Københavns tidligere børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen som ny direktør.  

Teach First Danmark er en nonprofit forening, der rekrutterer dimittender med en afsluttet videregående uddannelse til at blive dygtige lærere i folkeskolen med henblik på at give flere børn bedre muligheder for at få en uddannelse, uanset social baggrund. 

“Jesper Christensen har et strategisk overblik og en vindende personlighed, der gør ham til den helt rette person i spidsen for udviklingen af Teach First Danmark. Han brænder for at skabe chancelighed for socialt udsatte børn i folkeskolen og har en bred kompetenceprofil fra foreningsliv og kommunal forvaltning samt stor erfaring med ledelse, økonomi og politik,” siger Martin Vigild, bestyrelsesformand for Teach First Danmark. 

“Vores forening er netop fyldt 9 år, og foreningens to forrige direktører har skabt en vigtig samfundsrelevant NGO med et stærkt formål. Foreningen relevans og værdi er tydeligt dokumenteret. Nu er tiden kommet til næste epoke – at ‘strække vingerne’ fuldt ud og sikre, at endnu flere børn får bedre muligheder for uddannelse i fremtiden – i samarbejde med endnu flere folkeskoler og professionshøjskoler,” siger Martin Vigild.

Den nye direktør har udsatte børn og unge i blodet

Det meste af 60-årige Jesper Christensens arbejdsliv og frivillige virke har således kredset om udsatte børn og unge, hvad enten han har været pædagogmedhjælper i ungdomsklubben i Tingbjerg, hvor han er vokset op, aktiv i den almene boligbevægelse, medlem af borgerrepræsentationen, socialborgmester, eller senest som børne- og ungdomsborgmester i København frem til 1. januar 2022.

“Lærermanglen er et stort problem i Danmark. Teach First Danmark har vist, at der findes nye og effektive veje at gå, så alle skoler kan tiltrække højt kvalificerede lærerkræfter. Også skoler med en overvægt af børn fra hjem uden hverken en stor bogreol eller forældre med lange uddannelser. Det er lærerne ude i klasserne, der skaber kvaliteten i folkeskolen og sikrer både trivsel og høj faglighed for børnene,” siger Jesper Christensen.   

“Jeg glæder mig til sammen med resten af holdet bag Teach First at styrke arbejdet med at sikre flere engagerede og fagligt dygtige lærere ude i klasserne til gavn for endnu flere børn og unge i Danmark,” siger Jesper Christensen. 

Nuværende direktør søger nye udfordringer efter ni år i Teach First Danmark

Teach First Danmarks direktør, Thomas Hoelgaard, har efter 9 år i Teach First Danmark, først som kommunikationschef og siden som direktør, valgt at søge nye udfordringer.

“Thomas har været en bærende kraft i foreningen. Han har været med i foreningens udvikling og været en del af dens succes helt siden opstarten. Vi takker ham for en kæmpe indsats gennem de seneste ni år til gavn for børn i den danske folkeskole, og vi ønsker ham al mulig held og lykke,” siger bestyrelsesformand Martin Vigild.

“Teach First Danmark startede som en drøm om, hvad der kunne lade sig gøre, og jeg er meget stolt over, at foreningen nu bidrager til, at tusindvis af børn møder dygtige og inspirerende lærere i folkeskolen. Gode lærere er afgørende for, at man udvikler troen på sig selv, og vejen er nu banet for, at Teach First Danmark kan tiltrække endnu flere dygtige mennesker til lærerjobbet. Det er utrolig meningsfuldt at være lærer, og det har været et stort privilegium at understøtte den fortælling,” siger Thomas Hoelgaard, der fratræder den 1. november.

– For yderligere spørgsmål kan foreningens presseansvarlige Jørgen Skadhede kontaktes på joergen.skadhede@teachfirst.dk eller mobil  51 94 73 21.

Om Teach First Danmark

Teach First Danmark har siden 2015 samarbejdet med meritlæreruddannelserne på Københavns Professionshøjskole og Professionshøjskolen Absalon. Sammen har vi rekrutteret og uddannet mere end 350 dygtige og højt motiverede lærere til over 70 folkeskoler på Sjælland, primært i hovedstadsområdet og Kalundborg.

Læs mere på https://teachfirst.dk/ 

Programmet kombinerer:

 1. En ansættelse på en folkeskole på overenskomstmæssige vilkår 
 2. Et sommerakademi inden skolestart, inkl. praktisk undervisning
 3. En meritlæreruddannelse på en professionshøjskole uden for arbejdstiden
 4. Professionel observationsbaseret mentorstøtte på skolerne fra en af de lærerfaglige mentorer hos Teach First Danmark. 

Lavt frafald og Høj fastholdelse: 

 • Kun 8 pct. af lærerne falder fra i løbet af Teach First Danmarks to-årige program.
 • 8 ud af 10 Teach First-lærere (77 pct.) arbejder på en folkeskole fem år efter første ansættelse.  

Resultater fra de eksterne evalueringer, 2018-2021:

 • 97 pct. af skolerne er tilfredse med de lærere, de har ansat
 • 100 pct. af de skoler, der har ansat flest lærere, er tilfredse
 • 90 pct. af skoleledere vurderer, at lærerne styrker elevernes faglighed og trivsel
 • De er gode kolleger og vellidte på deres skoler
 • De tilfører diversitet og supplerer lærerkollegiets samlede faglighed
 • En stor andel får tillidsposter på skolerne som AMR og TR

Flere har fået priser, bl.a. Novo Nordisk Naturfagslærerpris og Politikens Undervisningspris.

 

Læs også

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

HURRA! Teach Frist Danmark optager den største årgang til dato

HURRA! I år har Teach First Danmark optaget den største årgang siden vi startede tilbage [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *