Hvad kræver det at blive Teach First graduate?

Siden 2015 har vi optaget over 160 kandidater blandt flere end 2000 ansøgere. Så hvad kendetegner egentlig de graduates, vi optager – og hvad kræver det at blive optaget på graduate-programmet?

Graduate-programmet er intensiv ledelsesudvikling og lærertræning i praksis. Vi samler de dygtigste kandidater på tværs af studieretninger, der vil være med til at sikre alle børn i Danmark en god uddannelse.
>> Læs mere om programmet

Mennesker, der brænder for at gøre en forskel

Det er nok det allermest sigende for de kandidater, vi optager. Det er muligheden for at blive en stor og positiv indflydelse i et andet menneskes liv, som er det vigtigste.

Muligheden for at stå lige foran et helt ungt menneske og vide, at det man siger, og den måde man er på, er med til at forme børnenes selvforståelse og deres muligheder i livet.

En ting er hjerte og ambitioner. Noget andet er de konkrete kompetencer, som er vigtige at have som graduate og alumne.

Et andet meget kendetegnende træk ved de personer, vi optager, er, at de er tiltrukket af ideen om på flere niveauer at være med til at sikre, at ens forældres uddannelse og indkomst ikke er afgørende for et barn og unges muligheder i Danmark.

Det betyder ikke, at man som graduate nødvendigvis har en klar køreplan for, hvad man gør efter programmet. Men de fleste ser programmet som en mulighed for at blive inspireret til, hvad de kan gøre.

Hvilke kompetencer kigger vi efter?

En ting er hjerte og ambitioner. Noget andet er konkrete kompetencer, som er vigtige at have som graduate og alumne. Vi samarbejder med det globale non-profit netværk, Teach For All, som har rekrutteret over 60.000 af de dygtigste kandidater rundt om i verden til at undervise i skoler i socialt udsatte områder.

En af de vigtigste erfaringer i denne rekruttering er, at man for at være en effektiv underviser i disse områder er nødt til at have og udvikle ledelseskompetencer.

Som graduate vil du således ofte stå i svære situationer, hvor du skal tackle store udfordringer og sætte andres behov før dine egne. Det kræver stor selvindsigt, vedholdenhed, mental styrke og ikke mindst gode relationelle kompetencer.

Her er nogle af de kompetencer, vi lægger vægt på i din ansøgning og til vores optagelsesdage.

  • Du skal have et stort drive og være meget vedholdende. Du vil blive konstant udfordret på din person og din faglighed, og derfor er det vigtigt, at du kan håndtere modstand med et positivt sind. Samtidig skal du trives med en meget travl og omskiftelig hverdag, hvor mennesker omkring dig søger din opmærksomhed og vejledning i tide og utide. Det kræver, at du kan tænke, mens du handler og har en høj stresstærskel.

  • Du skal have gode analytiske evner. Du skal være god til at undersøge og opnå en dyb forståelse for både organisatoriske og menneskelige udfordringer – og finde langsigtede løsninger på dem. Men du skal også kunne hive kaniner op af hatten i situationer, hvor der ikke er tid til at tænke, men hvor alle forventer, at du har et svar.

  • Du skal have stærke relationelle kompetencer og være god til at inddrage og anerkende andre. Du skal være ham eller hende, som andre lytter til, fordi du skaber tillid og motiverer dem til at tro på sig selv og viser dem, hvad de er gode til.

  • Du skal være fagligt stærk og god til at sætte dig ind i nyt stof. Her kigger vi også på dine karakterer. Men de imponerer ikke, hvis du ikke samtidig har opnået resultater på andre fronter og har vist, at du for eksempel er god til at formidle din viden, samarbejde og motivere andre.

  • Du skal have selvindsigt og du skal have lyst til at blive bedre gennem feedback. Det er vigtigt, fordi vi alle kommer ud for ting i vores liv, som slår os et skridt eller tre tilbage. Det vigtige er, at du lærer noget af det og tager fire skridt frem igen. Det vil du blandt andet få støtte til gennem sparring med din mentor og andre graduates.

  • Du skal være god til at kommunikere klart og tydeligt, så alle forstår dine beslutninger. Som graduate vil du stå med et meget stort anvar, og du vil konstant skulle træffe beslutninger, som har stor betydning for andre. Det betyder også, at du skal være god til at planlægge og organisere dit eget og andres arbejde.

Det er ledelsesudvikling i praksis

Som graduate vil du deltage i workshops med fokus på læring og ledelse. Men udviklingen af dine ledelseskompetencer er ikke er en workshop.

Det er en integreret del af din udvikling som lærer på din skole – med alle de udfordringer, det indebærer. Det vil lære dig en masse om dig selv, samtidig med at du får en dyb forståelse for de problemer, der skal løses.

Det kan du bruge til at skabe forandringer, der gør en forskel for livet, for andre og for samfundet. Det bliver noget af det hårdeste, du har prøvet – og noget af det mest givende.

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Om programmet

 

The following two tabs change content below.
Katrine Sneftrup

Katrine Sneftrup

Katrine Sneftrup, rekrutteringsspecialist hos Teach First Danmark

Katrine Sneftrup

Latest posts by Katrine Sneftrup (see all)

Kommentarer

Hvordan passer Teach First til dine karrieredrømme? (21. april)


Deltag i karriererådgivning med Bjarne Corydon, en alumne og Teach First Danmarks CEO >>

Alle events online indtil 1. maj.
Holler Box