Tommy Ahlers og Teach First Danmark på DTU

Tommy Ahlers deltog d. 15. januar i et rekrutteringsevent på DTU sammen med to af vores Teach First alumner, Sophia og Mikkel. Herudover deltog DTU’s forskningsdekan, Katrine Krogh Andersen, og Københavns Universitets prorektor, Bente Stallknecht. 

Teach First alumner: Et hårdt og givende program

Mikkel og Sophia forklarede, hvordan deres to år som graduates både har været enormt givende og meget udviklende. Mikkel fortalte, at man skal blive graduate, hvis man har lyst til at gøre en forskel for andre, parallelt med at man gør rigtig meget for sig selv.

 

Jeg tror, at I som en del af at Teach First Danmark kan være med til at inspirere flere til at se lyset i blandt andet naturvidenskab helt nede i folkeskolealderen.
Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister

Du kan i videoen høre Sophia og Mikkel fortælle, hvad de har fået ud af programmet: 

 

Dygtige lærere gør en kæmpe forskel

Tommy Ahlers sagde, at vi skal have endnu flere af de dygtigste unge til at undervise i folkeskolen som et meget vigtig fundament for det samfund, vi holder af og gerne vil investere i. Arrangementet fandt sted på DTU og derfor fokuserede ministeren også på muligheden for at undervise i folkeskolen og inspirere en ny generation til at interessere sig for bl.a. naturvidenskab.  

 

Hvis jeg skulle pege på de ting, som jeg har haft sværest ved, så er det alle de ting, jeg er blevet bedre til i løbet af de her to år.
Sophia Bardenfleth, Teach First alumne

Tommy Ahlers fortalte, at han mente, at den gode lærer også er en person, der kan inspirere nogen som måske kommer fra et baggrund, hvor der ikke er tradition for at uddanne sig. 

“Jeg tror, at vi allesammen kan huske en af lærerne tilbage i vores folkeskole, som på en eller anden måde lagde kimen til at vi skulle tage os sammen og gøre os umage. Det er det, som folkeskolen kan”, sagde ministeren.

Tommy Ahlers betonede også, at der i dag er alt for mange børn, som ikke er glade for matematik og naturvidenskab i folkeskolen. Og dette er ikke noget, selv de bedste busreklamer kan ændre på, mens som rykker noget, er, at man bliver inspireret i folkeskolen, og det kan man som graduate være med til, lød det fra ministeren.
 

 

 

 

 

Mere om Sophia og Mikkel

Mikkel Stoltenberg Bruun er bachelor fra DTU og en del af det første hold graduates i 2015. I 2018 startede Mikkel sin egen NGO, Lektiepiloter og er i øjeblikket ved at læse sin kandidatgrad på DTU. 
 
Sophia Bardenfleth er kandidat fra DTU og en del af årgang 2016-18.

Se video med Sophia nedenfor, hvor hun har taget imod sin 8. klasses udfordring om at lære Eminem’s ‘Loose yourself’ udenad…
 

 

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et ambitiøst graduate program med topmotiverede bachelorer og kandidater på tværs af studieretninger, som har viljen og potentialet til at løse et af Danmarks største problemer. Det handler om at skabe lige muligheder for alle børn og unge i Danmark – uanset deres sociale baggrund.

 

Om programmet

 

 

Læs også:

Matematiker på mission: Matematikangst skal ud af folkeskolen

Læs også

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

HURRA! Teach Frist Danmark optager den største årgang til dato

HURRA! I år har Teach First Danmark optaget den største årgang siden vi startede tilbage [...]