Tommy Ahlers og Teach First Danmark på DTU - Teach First Danmark

Tommy Ahlers og Teach First Danmark på DTU

Rekrutteringsevent på DTU med uddannelsesministeren, DTU’s forskningsdekan og Københavns Universitets prorektor.


Den 15. januar deltog uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, i et rekrutteringsevent på DTU sammen med to af vores alumner, Sophia og Mikkel. I arrangementet deltog også DTU’s forskningsdekan, Katrine Krogh Andersen, og Københavns Universitets prorektor, Bente Stallknecht. 

Hvis jeg skulle pege på de ting, som jeg har haft sværest ved, så er det alle de ting, jeg er blevet bedre til i løbet af de her to år.
Sophia Bardenfleth, Teach First alumne

Teach First alumner: Et hårdt og givende program

Mikkel og Sophia forklarede, hvordan deres to år som graduates både har været enormt givende og meget udviklende. Mikkel fortalte, at man skal blive graduate, hvis man har lyst til at gøre en forskel for andre, parallelt med at man gør rigtig meget for sig selv.

Du kan i videoen høre Sophia og Mikkel fortælle, hvad de har fået ud af programmet:

 

Dygtige lærere gør en kæmpe forskel

Tommy Ahlers lagde i sit oplæg vægt på, at vi skal have endnu flere af de dygtigste unge til at undervise i folkeskolen som et meget vigtig fundament for det samfund, vi holder af og gerne vil investere i. Arrangementet fandt sted på DTU og derfor fokuserede ministeren også på muligheden for at undervise i folkeskolen og inspirere en ny generation til at interessere sig for naturvidenskab.  

Jeg tror, at I som en del af at Teach First Danmark kan være med til at inspirere flere til at se lyset i naturvidenskab helt nede i folkeskolealderen.
Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister

Tommy Ahlers fortalte, at han mente, at den gode lærer også er en person, der kan inspirere nogen som måske kommer fra et baggrund, hvor der ikke er tradition for at uddanne sig offizielle website

“Jeg tror, at vi allesammen kan huske en af lærerne tilbage i vores folkeskole, som på en eller anden måde lagde kimen til at vi skulle tage os sammen og gøre os umage. Det er det, som folkeskolen kan”, sagde ministeren.

Tommy Ahlers betonede også, at der i dag er alt for mange børn, som ikke er glade for matematik og naturvidenskab i folkeskolen. Og dette er ikke noget, selv de bedste busreklamer kan ændre på, mens som rykker noget, er, at man bliver inspireret i folkeskolen, og det kan man som graduate være med til, lød det fra ministeren.
 

Mere om Sophia og Mikkel

Mikkel Stoltenberg Bruun er bachelor fra DTU og en del af det første hold graduates i 2015. I 2018 startede Mikkel sin egen NGO, Lektiepiloter og er i øjeblikket ved at læse sin kandidatgrad på DTU. 
 
Sophia Bardenfleth er kandidat fra DTU og en del af årgang 2016-18.

Se video med Sophia nedenfor, hvor hun har taget imod sin 8. klasses udfordring om at lære Eminem’s ‘Loose yourself’ udenad…