Er du rollemodel for nogen i dit liv?

Da jeg var 11 år, fik min mor arrangeret, at jeg kunne få en træner, som var en af de bedste springryttere i Danmark. Jeg var ellevild. For hun var den dygtigste til sporten, og samtidig syntes jeg, at hun var virkelig sød og sej. Så min største drøm var, at blive ligesom hende: Jeg ville også både være sød, sej og den bedste til min sport!

Min nye træner var min rollemodel. Men hvad er det egentlig en rollemodel kan? Hvilken betydning har de for os, og hvorfor er det vigtigt at have rollemodeller?

Ifølge psykolog, Henrik Tingleff, er en rollemodel en person, der gør noget positivt eller bemærkelsesværdigt. Det er en person, vi kan lære af, og som vi har lyst til at efterligne og følge. Det er et forbillede – et godt eksempel, som kan påvirke os til at være den bedste udgave af os selv; til at leve op til vores fulde potentiale og overkomme vores svagheder. I vores rollemodellers gode valg, dårlige valg og fravalg ligger der en masse livserfaringer og lærestreger, som er værd at lade sig inspirere af, når vi selv skal træffe valg og fravalg. At have en rollemodel kan skubbe os til at få mest muligt ud af livet.

Som graduate kan du blive en rollemodel

Hos Teach First Danmarks engagerer vi nogle af de dygtigste kandidater på tværs af studieretninger, derkan lyse op på udsatte elevers himmel som faglige fyrtårne og inspirerende ledestjerner.

 

Sophia underviste 4 år på Kokkedal Skole. Hun gik herefter i gang med en ph.d., men er sikker på, at hun vil undervise i folkeskolen igen en dag.

Ildsjæle som lyser klart selv i de mørkeste tider, og som tror på, at deres elever kan opnå deres drømme. Ambitiøse mennesker, som arbejder disciplineret for at opnå deres mål, og som forstår at skabe gode relationer til deres elever, så de kan spejle sig i dem og får lyst til at blive ligesom dem. Det betyder ikke nødvendigvis, at de også skal læse på universitetet, men det betyder, at de får et menneske i deres liv, som virkelig tror på dem, og som har nogle høje forventninger til dem, som de gerne vil leve op til.

Et kæmpe ansvar, som man skal gøre sig fortjent til

Da jeg spurgte en af vores alumner, Cecilie Ågesen, om hun så sig selv som en rollemodel for sine elever, lød der et prompte ja. Med stolthed i stemmen, fortalte hun at, det er en rolle, man skal gøre sig fortjent til – og et ansvar, man ikke skal tage let på.

Cecilie var bevidst om, at det betød meget for hendes elever, hvad hun sagde, fordi hun kunne mærke, at nogle af dem gerne ville være som hende og derfor gjorde som hende. Hun fortalte, at hun for nyligt modtog en besked fra en forælder om, at hendes søn, en tidligere elev, nu var blevet en stjerneelev på HTX – og det var netop i den tekniske, naturvidenskabelige retning, at Cecilie havde opfordret ham til at gå.

En anden af vores alumner, Sophia Bardenfleth, holdte for nyligt et oplæg om hendes oplevelser og erfaringer som graduate, hvor hun fortalte, at hun så sig selv som en rollemodel for sine elever, fordi hun viste dem, at man sagtens kan være en ung pige, der nørder naturvidenskab, samtidig med at man lytter til hip hop musik og går i de samme sneakers som de seje drenge.

Hvis du også har lyst til at blive en rollemodel og inspirere de børn og unge i Danmark, der har allermest brug for det – og måske endda blive nogens yndlingslærer – så vil jeg opfordre dig til at at søge om at blive Teach First Danmark graduate pouvez trouver sur cette page.

 

 

Video: Sophia er ingeniør og Teach First alumne. Hun blev udfordret af sin elever i 7.klasse til at lære en af Eminem’s sange udenad på 14 dage…

Hilsner til Sophia fra hendes klasse

 

Billede: Mikkel Bruun underviser i matematik på Kokkedal skole.

 

 

 

 

Flere af vores graduates fik i år julehilsner fra deres elever

 

Se videoer med graduates:

[envira-gallery id=”14543″]

Vil du også være være med til at inspirere alle børn i Danmark til at opdage og udvikle deres fulde potentiale?

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Om programmet


Læs også

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *