fbpx

Sådan laver du et godt CV

Kvinde skriver på computer

Der er mange måder at skrive og sætte et CV op på. Hos Teach First Danmark lægger vi særlig vægt på en række ting, når vi ser på CV’et i en graduate-ansøgning.

 

Beskriv det vigtigste først

I dit CV bør du beskrive din seneste erfaring først, så vi læser bagud i tiden. Beskriv dine erhvervserfaringer før din uddannelse, da det er de erfaringer, vi betragter som de vigtigste. Brug generelt ikke plads på at beskrive din uddannelse. Du kan nøjes med at skrive din uddannelsesretning, og hvornår du afsluttede uddannelsen.

Få alle detaljer med

For hver stilling på dit CV skal din rolle, dine opgaver og dit ansvar stå tydeligt. Det skal stå klart, om der er tale om en deltids- eller fuldtidsstilling, og hvor længe du havde stillingen. Angiv derfor måned og ikke blot år for ansættelse. Det gælder også frivillige job. Det gør det let at læse og se din professionelle tidslinje. Det er også vigtigt, at du tydeligt gør rede for eventuelle huller i dit CV, så vi kan se, hvornår du har lavet hvad. Har du lavet flere ting samtidig?  Sørg for, at du har alle dine jobs med på CV’et – også selvom det ikke nødvendigvis er en erhvervserfaring, der er relevant for programmet. Vi bedømmer dig bl.a. på, om du er vant til at have mange jern i ilden på samme tid, så derfor vil vi også gerne vide, om du har været rengøringsassistent eller receptionist i din studietid – selvom det ikke er relevant for selve programmet.

Husk dit frivillige arbejde

Har du været frivillig? Det kan være hos en NGO, som lektiehjælp, i en sportsklub, en  teaterforening eller noget helt andet. Selvom arbejdet har været frivilligt, kan du have fået gode kompetencer og erfaring med dig, som vi gerne vil høre om. Det siger også noget om dit engagement og dit drive, at du har arbejdet frivilligt ved siden af dit studie eller i din fritid.

Undgå sjuskefejl

Vi laver alle sammen stave- og slåfejl, men det er noget, der trækker godt og grundigt ned på et CV. Det er vigtigt, at du er grundig med korrekturlæsningen og går CV’et igennem flere gange. For at være helt sikker på, at du får udryddet alle fejl, kan du:  Få nogen til at læse det igennem for dig – det hjælper altid at få nye øjne på Printe det ud og læse det igennem på papir – der plejer man at fange fejl, man overser på en skærm. Læs det højt for dig selv – så fanger du de småfejl, som du ellers læser henover

Sæt CV’et flot op

Det er vigtigt at CV’et er overskueligt og let at læse. Du kan overveje at bruge en CV-skabelon, men vær opmærksom på, at læsevenligheden og indhold er vigtigere end det grafiske design. Et flot layout er prikken over i’et, men det er langt fra det vigtigste. Undlad unødig grafik, med mindre det skal vise en af dine kompetencer.

Hvis du er nyuddannet

Hos Teach First Danmark vil vi også rigtig gerne se ansøgninger fra bachelorer og kandidater, der lige er blevet færdige på deres studie. Som nyuddannet er en stilling som graduate måske dit første fuldtidsjob. Derfor er det vigtigt, at du gør det tydeligt i dit CV, hvad du har lavet i din studietid udover at studere. Her handler det om at reflektere over, hvad du har lært i studiejobs og frivilligt arbejde. Hvis du er helt nyuddannet, lægger vi især vægt på dit potentiale for at udvikle dig i stillingen. Det kan du bl.a. vise gennem:

  • Resultater fra studiejobs og -projekter
  • Frivilligt arbejde
  • Fritidsaktiviteter som sport eller kreative interesser

Læs også

Ram plet med din ansøgning til Teach First Danmark

Læs også

Sådan laver du et godt CV

 

Vil du være med?

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et ambitiøst graduate program med topmotiverede bachelorer og kandidater, som har viljen og lederpotentialet til at løse et af Danmarks største problemer. Det handler om at skabe lige muligheder for alle børn og unge i Danmark – uanset deres sociale baggrund.

Om programmet

Læs også

Kom til sommerfest og generalforsamling hos Teach First Danmark fredag 7. juni 2024

Vi inviterer alle medlemmer, graduates og alumner til sommerfest og generalforsamling.

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

TF-alumne Mikkel Stoltenberg har udgivet en bog om sprogets store betydning for elevernes udbytte af [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *