Egmont Fonden støtter Teach First Danmark

Medstifter og direktør for Teach First Danmark, Jesper Bergmann, har modtaget 946.000 kr. fra Egmont Fonden til at videreudvikle organisationen. Donationen gives gennem fondens nye Spireprogram, som investerer i iværksættere.

 

Teach First Danmark blev etableret i 2013 med det formål at sikre alle børn i Danmark en god uddannelse uanset social baggrund. Organisationen engagerer, udvælger og efteruddanner de mest kompetente universitetskandidater til et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor de dedikerer sig til at undervise i minimum to år på fuld tid i folkeskoler i udsatte boligområder.

 

Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration siger om donationen:

 

“Forskningen viser, at læring sker i positive relationer mellem lærer og elev – og det gælder særligt for udsatte børn og unge. Teach First Danmark arbejder netop for at uddanne lærere med både engagement og en faglig værktøjskasse skræddersyet til undervisning af udsatte børn. Organisationen er således med til at sikre, at børnene får både omsorg og læring, så de kan begå sig i skolen og i livet. Derfor har Egmont Fonden valgt at støtte udviklingen af Teach First Danmark”.

 

Direktør i Teach First Danmark, Jesper Bergmann siger om donationen:

 

“Egmont Fondens donation er et kæmpe rygstød og en stor anerkendelse af Teach First Danmarks fokus på sikre høj kvalitet og en påviselig effekt af vores indsats. Vi lægger stor vægt på at inddrage andres erfaringer, værdier og faglige input – og Egmont Fonden er en ekstrem værdifuld sparringspartner, der vil bidrage til at styrke vores arbejde på mange niveauer”.

 

Donationen fra Egmont Fonden blev bekræftet i oktober 2016.Læs mere om donationen på Egmont Fondens hjemmeside.