fbpx

Anderledes dage

I denne uge har vi klasseuge på skolen. Det normale skema er ryddet til fordel for anderledes dage. I 7. klasse, hvor jeg tilbringer de fleste af mine timer, laver eleverne i grupper projektopgave om en middelalderregent.


Grundet en nørdet far rejste jeg land og rige rundt til middelalderfestivaler i min barndom. De sidste otte år har min familie været medarrangører på en middelalderfestival på Lolland, hvor jeg kommer fra, og mit barndomshjem er fyldt med diverse middelalderudstyr. Alle de ting skulle klasserne selvfølgelig se før projektugen, og jeg tog derfor min far med på arbejde en dag i sidste uge. Jeg var ærligt talt spændt og en smule nervøs. Ovenikøbet skulle vi begge være iført middelaldertøj. Det endte med at blive en herlig dag med nysgerrige børn og flere, der blev klædt ud som riddere.

Middelalderen som tema i temaugen

I denne uge er temaugen så startet. Jeg havde en ide om, at det ville være mere stille og roligt end normal undervisning. Men her tog jeg fejl. I går glædede jeg mig for første gang til, at jeg var færdig med at undervise. Der er mange spørgsmål og ønsker, og mange der skal holdes til ilden. Gruppearbejde er bare svært.

I dag har grupperne skulle lave et kreativt produkt, som er relevant for deres valg af regent og som skal anvendes i deres fremlæggelse. En opgave, jeg godt kunne frygte ville være svær for mange.

Jeg blev positivt overrasket, og der er sket så mange gode ting i dag. En gruppe havde set sig vild på Roskilde Domkirke. De ville tage ned til den og lave en film om deres konge. Jeg var fan. Det var min kollega også. Og forældrene var også. Så de blev sendt til Roskilde med en rejseplan. Andre grupper gik i gang med at bygge middelalderbyer i Minecraft, lave stop-motion film og lave gode slides til deres fremlæggelser.

En gruppe af elever havde fået gode ideer til at bygge rekvisitter, men manglede stof til det. De gik derfor op i byen og spurgte i nogle butikker, om de havde stofrester. Det førte til, at de kom tilbage med store mængder af stof, papkasser, maling og plakater. De blev indtil kl. 17, så de kunne bygge på deres borg, og vi sluttede dagen af med musik og dans med koste, mens vi ryddede op.

Dagen i dag giver mig en oplevelse af, at alt kan lade sig gøre. Det er mit indtryk, at eleverne får samme oplevelse, når venlige butiksejere forærer dem en masse ting og tilbyder deres hjælp. Eller når når man får lov til at tage på udflugt til Roskilde.

Resten af ugen tilbringer jeg i 9. klasserne, som bruger ugen på at øve sig i den nye prøve i naturfagene. Fredag skal de fremlægge, og jeg skal give de første karakterer.