15 ud af 50 nye graduates i 2017 er rykket til Kalundborg, der som den første kommune uden for hovedstadsområdet har indgået et strategisk samarbejde med Teach First Danmark.
Efter 584 ansøgninger og 12 optagelsesdage med 158 udvalgte kandidater kunne Teach First Danmark i foråret kunne byde velkommen til 50 nye graduates. 15 af de nye graduates er startet på skoler i Kalundborg, der som den første kommune uden for hovestadsområdet i 2017 har indgået et samarbejde med Teach First Danmark.
Flyttet til Kalundborg
12 af de 15 graduates er flyttet til Kalundborg. Nogle er flyttet til med familie, mens andre er flyttet sammen i bofællesskaber. Alle arbejder de på fuld tid på ni af kommunens skoler. Samtidig tager de læreruddannelsen som e-learning. Herudover får de ligesom andre graduates løbende vejledning af en lærerfaglig mentor fra Teach First Danmark.

Stort behov for flere kvalificerede lærere i Kalundborg
Kalundborg Kommune har i de seneste år oplevet en mangel på læreruddannede lærere. I august 2016 ansatte kommunen 38 lærere, hvoraf 22 var læreruddannede og 16 havde en anden uddannelse.
Manglen på kvalificerede undervisere i folkeskolen er størst i de kommuner, der ligger længst fra læreruddannelserne, og derfor ønsker Nordvestsjælland en læreruddannelse. Men frem for at vente, har Kalundborg valgt at samarbejde med Teach First Danmark. Samarbejdet foregår på flere planer:

- Teach First Danmark engagerer, tester og udvælger kvalificerede kandidater, hvorefter skolerne i Kalundborg kan kalde dem til samtale via åbne stillingsopslag.
- Teach First Danmark videreuddanner kandidaterne i samarbejde med professionshøjskolen Absalon.
- De nye lærere i Kalundborg får løbende feedback på deres udfordringer og udvikling af Teach First Danmarks lærerfaglige mentorer.
- Inden kandidaterne starter på deres skoler, gennemfører de et seks ugers sommerakademi med lærerfaglig teori og praktisk undervisning af anbragte børn på Lær for Livets Learning Camps.
Herudover har det toårige program fokus på ledelsesudvikling gennem feedback og samarbejde med partnervirksomheder. Læs mere om programmet.
Teach First Danmark del af en strategisk indsats
Kalundborg Kommune har bevilliget 2,6 millioner kr. til rekruttering og efteruddannelse af lærere i kommunen, og samarbejdet med Teach First Danmark er en del af den indsats. Samarbejdet omfatter en håndholdt indsats for at finde boliger, fritidsinteresser og netværk til de nye borgere.
Teach First Danmark har udført rekrutteringsarbejdet pro bono, mens kommunen betaler for lærernes løn samt deltagergebyret for den særligt tilrettelagte meritlæreruddannelse.
I 2018 forventer Teach First Danmark at opstarte endnu et hold af op til 20 udvalgte graduates i Kalundborg.
Læs også
Fhv. DTU-dekan og Teach First alumne er nye bestyrelsesmedlemmer i Teach First Danmark
Det glæder os at kunne meddele, at fhv. dekan på DTU, Martin Vigild og Teach [...]
Den dygtige lærer er både et fagligt og menneskeligt forbillede
Kommentar af Teach First Danmarks CEO i Berlingske d. 09.11.2019. Den fagligt dygtige lærer er [...]
Studietur til Manchester var en positiv provokation for de danske Teach First-alumner
Manchester viste sig fra sin bedste regnfulde side, da 13 alumner fra Teach First Danmark [...]
Generalforsamling den 30. oktober 2019
Foreningen Teach First Danmark afholder ordinær generalforsamling for 2019. Generalforsamlingen finder sted den 30. oktober [...]
CBS WIRE har set på, hvad der får nogle af de dygtigste kandidater fra CBS til at blive graduates hos Teach First Danmark.
Originaltitel i CBS WIRE d. 10.04.2019: The best graduates teach less privileged children in Danish [...]
Deltag i Teach First Danmarks årskonference den 22. maj
TEMA: Hvordan bidrager Teach First Danmark til forandringer i folkeskolen? Analysevirksomheden MoosBjerre præsenterer 2. del [...]
Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmarks graduate-program
Hvad er Teach First Danmarks graduate-program?Hvordan skriver du en god ansøgning og hvordan forløber optagelsesprocessen? Få [...]
Berlingske Tidende: “Julie Chrøis skiftevis hvisker, taler højt, slår to små bjælder mod hinanden, klapper og holder kunstpauser for at holde elevernes koncentration oppe og lydniveauet nede uden at skælde ud”.
Syvårige Jasin går i 1.c på Tingbjerg Skole, hvor hans dansklærer, Julie Chrøis, forsøger at [...]