Få skuldrene ned: Lav hverdagsting med dit barn

Hos Teach First Danmark udsender vi et dagligt nyhedsbrev i den periode, hvor skolerne er lukket på grund af covid19-virus. 

Dette nyhedsbrev er til dig, som skal hjælpe dit barn igennem en skoledag derhjemme. Her i nyhedsbrevet kan du få nemme idéer og inspiration til hjemmeundervisningen, som er særligt udformet af vores erfarne lærere.

Få skuldrene ned: Lav hverdagsting med dit barn

Det er usædvanligt for mange af os at have så meget tid sammen derhjemme. Derfor kan det være en god idé at bruge noget af tiden på at gøre hverdagen lærerig og sjov for dit barn. På den måde kan du ordne mange af de praktiske ting, du alligevel skal have gjort, mens dit barn lærer noget undervejs.


Lav en madplan sammen

1. Skriv en indkøbsliste sammen med dit barn. Hvad skal der med, og hvad koster det? Det giver et indblik i penge og forberedelse.

2. Lav mad sammen med dit barn. Her kan i tale om: 

  • hygiejne
  • om at følge en opskrift
  • produkter
     

Gør oprydning til en leg

1. Sæt uret til 15 minutter, tænd for musikken og dans rundt, imens I rydder op og støver af. Giv jer selv en belønning bagefter.

2. Sorter vasketøjet og lær barnet at starte vaskemaskinen. Hvorfor bruger man vaskemiddel? Hvor høj varme vasker man bomuld på? Og hvorfor tørrer træningstøj og badebukser hurtigere? 


Få noget til at gro

I kan dyrke jeres egne planter ved at sætte en avocadosten i et vandglas, og se det spire over de næste par måneder.

Det vigtigste ved disse råd er at have det hyggeligt sammen. Læring sker bedst gemmen relation og motivation. At have det sjovt er nøglen.

>>Få mere inspiration her


Hvad kan I lave? Dagens gode idé

Som supplement til skolernes tilbud til hjemmeundervisningen har vi udvalgt nogle hjemmesider, hvor du kan få idéer og inspiration.

Husk, at denne tid også er en oplagt mulighed for at lave hyggelige ting sammen med dit barn, fx at bage, spille brætspil eller gå en tur.

Dyrk planter med dit barn

Foråret er over os, og planterne begynder at spire. Så hvorfor ikke dyrke jeres egne derhjemme? Du kan sagtens bruge køkkenets forskellige frugter og grøntsager til at dyrke nye planter. I videoen nedenfor kan du se, hvordan du sammen med dit barn kan plante avocadosten, mangosten og ingefær og få flotte planter.

>>Sådan får du flotte planter derhjemme


Dagens ‘brain breaks’

‘Brain breaks’ er korte aktive pauser, som man bruger i stillesiddende undervisning for at aktivere kroppen. Det giver mere energi og øger børnenes motivation og koncentration.   this site

>>Se dagens brain break


Husk ‘Dagens tænker’ til de store børn

Hver dag kl 7:30 stiller to af vores dygtige Teach First-lærere en ny matematikopgave på deres YouTube-kanal. Du får løsningen morgenen efter.

Opgaverne er lavet til 7.klasses niveau og opefter. De stiller krav til elevernes logik og regneforståelse. De vil dække forskellige emner, der vil variere i sværhedsgrad.

>>Gå til YouTube-kanalen


Få virtuel undervisning med Sofaskolen

Hver dag kl 8.00 byder Sofaskolen indenfor med gratis, virtuel undervisning i dansk og matematik til alle børn i grundskolen.

>>Kom godt igang med Sofaskolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *