fbpx

Sådan kan du lave dine egne tegnefilm

Hos Teach First Danmark udsender vi et dagligt nyhedsbrev i den periode, hvor skolerne er lukket på grund af covid19-virus. 

Dette nyhedsbrev er til dig, som skal hjælpe dit barn igennem en skoledag derhjemme. Her i nyhedsbrevet kan du få nemme idéer og inspiration til hjemmeundervisningen, som er særligt udformet af vores erfarne lærere.

Sådan kan du lave dine egne tegnefilm

Ved dit barn godt, hvordan man lavede tegnefilm før i tiden? Det er sjovt at lave sine egne film som i gamle dage – og det er faktisk slet ikke så svært, som det ser ud. Her er nogle metoder til, hvordan du og dit barn kan lave jeres egne tegnefilm derhjemme:


1. Lav en stop-motion-film

Måske kender I Cirkeline? Hun er lavet som en stop-motion film, og du kan se, hvordan det ser ud her.

Stop-motion er en filmteknik, hvor man bruger dukker eller tegnede figurer til at skabe bevægelse. Man tager et billede, flytter dukken og tager endnu et billede, flytter dukken og tager endnu et billede osv.

Filmen kommer til at se forskellig ud, alt efter om I vælger at tegne figurer til filmen – eller om I bruger ting, I allerede har derhjemme. 
 

2. Lav en tegneserie fuente del artículo

I kan også prøve at lave jeres egen tegneserie. Det kan I enten gøre som i gamle dage på papir eller ved at bruge programmet Pixton på Skoletube.

>>Sådan laver du en tegneserie med Pixton


HVAD SKAL VI LAVE? DAGENS GODE IDÈ:

Som supplement til skolernes tilbud giver vi her idéer og inspiration til skoledagen derhjemme.

Husk, at denne tid også er en oplagt mulighed for at lave hyggelige ting sammen med dit barn, fx at bage, spille brætspil eller gå en tur.

Lav en sjov aprilsnar

I dag er det jo 1. april (foreslagene her er fra sidste forår, red.), og det er dagen, hvor man hvert år laver narrestreger med hinanden. Så hvorfor ikke lave en sjov film med nogle af metoderne beskrevet ovenfor, hvor I laver en aprilsnar? I kan også bruge noget tid på at læse om, hvor traditionen med aprilsnar egentlig stammer fra. 

>>Læs hvorfor man laver aprilsnar


Dagens ‘brain breaks’

‘Brain breaks’ er korte aktive pauser, som man bruger i stillesiddende undervisning for at aktivere kroppen. Det giver mere energi og øger børnenes motivation og koncentration.  

>>Se dagens brain break


 

Husk ‘Dagens tænker’ til de store børn

Hver dag kl 7:30 stiller to af vores dygtige Teach First-lærere en ny matematikopgave på deres YouTube-kanal. Du får løsningen morgenen efter.

Opgaverne er lavet til 7.klasses niveau og opefter. De stiller krav til elevernes logik og regneforståelse. De vil dække forskellige emner, der vil variere i sværhedsgrad.

>>Gå til YouTube-kanalen


 

Få virtuel undervisning med Sofaskolen

Hver dag kl 8.00 byder Sofaskolen indenfor med gratis, virtuel undervisning i dansk og matematik til alle børn i grundskolen.

>>Kom godt igang med Sofaskolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kom til vores event

Mød os til Åbent Hus eller et online infomøde

Tilmeld dig

Holler Box