Dansk Metal, Danske Skoleleelever og flere kommuner anbefaler økonomisk støtte til Teach First Danmark

I nye støtteerklæringer udtrykker Dansk Metal, Danske Skoleelever, samt Ishøj, Tårnby, Fredensborg og Københavns Kommune støtte til Teach First Danmark, som de anbefaler får offentlig medfinansiering.


Alt for mange elever forlader folkeskolen uden at kunne læse, skrive og regne godt nok til at tage sig en ungdomsuddannelse. For at ændre på det, har vi brug for endnu flere dygtige lærere til de elever, der har mest brug for dem.
 
Derfor er vi glade for den brede opbakning til vores arbejde som almennyttig forening og til Radikale Venstres foreslag om at støtte Teach First Danmark med 18 mio. kr. de kommende tre år.
 
Fælles for støtteerklæringerne er, at de ser positivt på, at Teach First Danmark får økonomisk støtte på baggrund af vores positive resultater de sidste fem år. De har vist, at vi kan bidrage til at sikre flere kvalificerede lærere til folkeskoler i udsatte boligområder, som ofte har svært ved at finde uddannede lærere.
 
Lærere fra Teach First Danmark er lærere, som bliver i folkeskolen, og som ellers ikke ville have valgt at blive lærere. De bliver uddannet af Københavns Professionshøjskole og Absalon.
 
 

All støtteerklæringer er fra november 2020.

Klik på de enkelte støtteerklæringer for at se dem:

[envira-gallery id=”27864″]

Se støtteerklæringer i PDF: