Hvordan udvikler jeg mine ledelseskompetencer i programmet? - Teach First Danmark

Hvordan udvikler jeg mine ledelseskompetencer i programmet?

En dygtig lærer er en dygtig leder

Som lærer i et udsat boligområde vil du hver dag blive udfordret. Hver dag vil du overvinde modstand, løse konflikter, prioritere hensyn og håndtere et stort ansvar. Du vil vise tillid og skabe tillid. Du vil være en inspiration. Du være en, man tror på – en leder.

Leder er ikke noget, du bliver på et kursus. Det er noget, du bliver ved at være det. 

Som graduate vil du opleve, at din udvikling som lærer går hånd i hånd med din evne til at lede dig selv og din evne til at lede andre. På din skole vil din mentor hjælpe dig til reflektere over din udvikling. 

Det starter med, at du bliver bevidst om det, du gør. At du kender din adfærd, dine grænser og reaktioner. Samtidig skal du turde udfordre dig selv, fejle og have tillid til dig selv og andre. Sidst, men ikke mindst, skal du kunne holde fast, når det er svært. Det gælder også, hvis du skal rykke de elever, der har det sværest i folkeskolen. 

Når du går forrest, inspirerer og er et godt eksempel, er det i ledelsesudvikling i praksis

Dine opgaver vil variere, men i det samlede regnestykke vil de alle tælle. Nogle gange er det at håndtere en elev, som er aggressiv og ked af det. Nogle gange er det at lære dine elever at dividere. Nogle gange er det at motivere en elev til overhovedet at komme i skole. Og ind imellem det hele (og i realiteten altid) er det at give dine elever troen på, at de kan opnå deres drømme.

Samtidig er skolen et fællesskab med mange forskellige mennesker, som du skal forstå og samarbejde med. Det vil lære dig, hvordan du virker på andre og får det bedste ud af andre.

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.