Pressemeddelse fra KL og Teach First Danmark

KL hilser Teach First Danmark velkomment. Fra 2015 udbyder non-profit organisationen Teach First Danmark en ny og ambitiøs måde at uddanne sig til lærer på.

 

Inden for rammen af meritlæreruddannelsen tilbyder Teach First Danmark-programmet et innovativt læreruddannelsesforløb med særligt fokus på at udfolde det talent, der i dag alt for ofte går tabt i socialt belastede områder og samtidig dække fag, som skoler har svært ved at rekruttere til, f.eks. naturfagene.

 

Teach First-programmet har dokumenteret succes fra en lang række andre lande – bl.a. i England, Tyskland og USA. I 2013 blev programmet lanceret i Sverige.

 

Programmet henvender sig alene til personer, der har gennemført en kandidatuddannelse fra universitet el. lign. Ansøgerne optages på baggrund af en grundig udvælgelsesproces, herunder optagelsessamtaler, der skal sikre, at kun personer med engagement, faglig styrke, pædagogisk næse og lederpotentiale optages på uddannelsen.

 

”Vi går bevidst efter de mest motiverede kandidatstuderende, der brænder for at gøre en forskel i folkeskolerne. Vi håber på den måde, at programmet kan være med til, at flere mønsterbrydere udfolder deres fulde potentiale i folkeskolen”, siger én af stifterne bag initiativet og formand for bestyrelsen i Teach First Danmark, Richard Bundsgaard.

 

Uddannelsesforløbet er udviklet i samarbejde med Professionshøjskolen Metropol. Uddannelsen gennemføres som et meget praksisnært forløb skræddersyet til den enkelte skole. Det sker i kraft af en særlig model, hvor den studerende ansættes som lærer på en folkeskole med fuldt undervisningsomfang og sideløbende hermed gennemfører uddannelsen i løbet af to år. Synergien mellem uddannelse og egen undervisning af eleverne giver en unik mulighed for at koble teori og praksis.

 

Optaget på den ordinære læreruddannelse faldt i 2014 for andet år i træk, hvor foreløbigt kun 2.235 ansøgere er optaget på uddannelsen. Det er et fald på 37 pct. sammenlignet med optaget i 2012.

 

”Jeg er glad for, at Teach First-programmet starter op i Danmark. Jeg håber, at programmet kan være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt lærernes arbejde er, og jeg synes det er spændende, at de forsøger at tiltrække en ny gruppe af ildsjæle til lærerfaget”, siger Anna Mee Allerslev, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg.

  this site

Teach First Danmark har samtidig stor opmærksomhed rettet mod kommunernes udfordringer med at sikre, at undervisningen i 2020 som udgangspunkt varetages af lærere med specifik undervisningskompetence i fagene. Teach First Danmark tilbyder derfor i dialog med de enkelte kommuner og folkeskoler at målrette uddannelsesforløbene de fag, hvor kommunernes behov er størst.

 

”Jeg ser Teach First Danmark–programmet som en del af visionen om den åbne skole, og jeg tror, at programmet kan bidrage til at løse nogle af de udfordringer, som folkeskolen står over for. Jeg håber derfor, at kommuner og skolerne tager godt imod tilbuddet og prøver det af på deres egne skoler”, siger Anna Mee Allerslev.

Læs også

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]