Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmarks graduate-program

Hvordan er Teach First-programmet et graduate-program? Hvordan forløber optagelsesprocessen? Hvordan skriver du en god ansøgning?


Få gode råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til et graduate-program. Bliv også klogere på Teach First Danmarks graduate-program, og hvad vi lægger vægt på i din ansøgning.Afprøv dine kompetencer i et graduate-program

Graduate-programmer er uddannelses- og karriereforløb, hvor du roterer mellem forskellige afdelinger i en organisation og lærer forskellige områder at kende. Det kan være en god måde at afprøve dine kompetencer og interesser i forskellige jobfunktioner.

Teach First Danmarks graduate-program er lidt anderledes. Du vil blive ansat på en folkeskole i et udsat område og samtidig gennemføre et intenst uddannelsesforløb. Du vil også tilknyttet en mentor, som vil sparre med dig omkring din faglige udvikling.

Sådan kommer du i betragtning til et graduate-program

Sæt dig grundigt ind i virksomheden og uddannelsesforløbet. Stil dig selv følgende spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du bør lægge vægt på i din ansøgning:

 • Hvad driver mig, hvad er jeg god til, og hvornår er jeg gladest i mit arbejde?
 • Hvad er de vigtigste kompetencer i graduate-stillingen, og er det noget jeg brænder for?
 • Hvad får virksomheden ud af at ansætte mig, og hvordan gør jeg dette tydeligt for virksomheden?

 


Læs også: Hvad kræver det at blive Teach First graduate?Målret dit CV

Hvis du er nyuddannet, vil en graduate-stilling måske være dit første fuldtidsjob. Derfor er det vigtigt, at du gør det tydeligt i dit CV, hvad du har lavet i din studietid udover at studere.

Husk at tilpasse dit CV til stillingen. Det skal være målrettet, præcist og overskueligt. Tænk på, at din læser typisk kun skimmer dit CV til at starte med.

Sørg for at fremhæv dine vigtigste erfaringer og kompetencer i forhold til stillingen, herunder erfaringer som viser, at:

 • Du har et højt energiniveau, er god til at arbejde selvstændigt, tage ansvar og komme i mål
 • Du er god til at samarbejde og organisere
 • Du er godt til at analysere og præsentere 
 • Du er kvalitetsbevidst og skaber resultater

Det kan du for eksempel vise gennem:

 • Resultater fra studiejobs og projekter
 • Case Competitions, priser, o.lign.
 • Tillidsposter og frivillighed
 • Fritidsaktiviteter og resultater inden for sport
 • Et overskueligt CV og en gennemarbejdet ansøgning

I dit CV skal bør du liste din seneste erfaring først. List din arbejdserfaring før din uddannelse. Beskrive ikke din uddannelse, men nævn blot uddannelsesretning og hvornår du blev færdig. 

For hver stilling skal din rolle, dine opgaver og dit ansvar stå tydeligt. Det skal stå klart, om der er tale om en deltids- eller fuldtidsstilling, og hvor længe du havde stillingen. Det gælder også frivillige job. Husk at gøre rede for huller i dit CV. Vær tydelig, præcis og transparent.

Som nyuddannet bør du kunne holde dit CV på to A4-sider. Brug en klassisk font og gør dit CV nemt at skimme med en læsbar tekststørrelse og en pæn opsætning. Undlad unødig grafik, med mindre det skal vise en kompetence, som er efterspurgt i stillingen.

Hvis du har et godt CV-billede, så brug det og ellers undlad det. Et uprofessionelt billede kan ofte distrahere mere, end det gavner. Overvej et ‘summary’ øverst i dit CV på 5-6 linjer, som opsummerer din faglige profil og din motivation i forhold til stillingen. Det viser også, at du gør dig umage.

Sådan skriver du den gode ansøgning

Din ansøgning skal overbevise læseren om, at du er motiveret for stillingen og kan bruge din erfaring og kompetencer til at løfte stillingen. Så gentag ikke blot det, som allerede står i dit CV, men uddyb din motivation og gør det tydeligt, hvordan du vil bruge dine erfaringer og kompetencer i stillingen. Du skal svare på det, som stillingen efterspørger. 

Skriv så mundret som muligt, og hvis du kan formulere noget mere simpelt, så gør det.

Hold din ansøgning på en A4-side med luft til siderne. Få andre til at læse den igennem, så du undgår slå- og stavefejl. Det gælder naturligvis også dit CV. Send dit CV og din ansøgning i pdf, så opsætningen ikke rykker sig.

Skriv en god ansøgning til en graduate-stilling hos Teach First Danmark

Når du sender en ansøgning til Teach First Danmark skal det være tydeligt, at du har en dyb motivation for at skabe lige muligheder for alle børn i Danmark. Derudover er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad uddannelseforløbet kræver og hvad vi kigger efter. Læs mere om hvem vi søger.

Som en del din ansøgning skal du besvare tre spørgsmål i ansøgningsskemaet. Brug antallet af ord med omhu, så du svarer præcist. Du skal overbevise os om, at din motivation matcher det, vi søger. Det er en god idé at nærlæse hjemmesiden og komme til en infoaften, hvor du kan stille uddybende spørgsmål.

 


Se også: Kommende events


 

Sådan forbereder du dig til en optagelsesprøve hos Teach First Danmark

Hvis du udmærker dig i din ansøgning, vil du blive inviteret til en optagelsesprøve. Her vil du prøve kræfter med:

 • En gruppeøvelse
 • Et interview
 • En undervisningstest

1. Undervisningstest

Undervisningstesten er din mulighed for at vise, at du har flair for at undervise og tilrettelægge god undervisning. Du skal undervise i 7 minutter foran et voksent publikum, men du skal i situationen forestille dig, at det er en 7. klasse og tilrettelægge din undervisning efter dette.

2. Interview

Det individuelle interview varer 45 minutter. Her vil du blandt andet blive spurgt om din motivation og eksempler på forskellige kompetencer og erfaringer.

3. Gruppeøvelse

I gruppeøvelsen skal du sammen med andre kandidater løse en opgave, som stilles på dagen. Øvelsen vil handle om en problemstilling, som du vil kunne opleve på en folkeskole i Danmark.

Efter optagelsesdagen

Efter optagelsesdagen vil du inden for 14 dage få at vide, om vi kan tilbyde dig en plads i programmet. Det vil fremgå af tilbuddet, hvilket område og hovedfag tilbuddet gælder for.

Hvis du bliver tilbudt en plads, vil du i løbet af foråret deltage i en introduktionsdag og en række andre aktiviteter, som vil forberede dig på programmet og arbejdet på en skole. Du vil i løbet af foråret og sommeren også komme til jobsamtaler hos en eller flere af vores partnerskoler.

Om Teach First Danmarks graduate-program

Teach First Danmarks graduate-program har fokus på at udvælge de bedst egnede bachelorer og kandidater på tværs af studieretninger.

Du roterer du ikke som i andre graduate-programmer i en organisation, men underviser på en folkeskole i et socialt udsat kvarter – på fuld tid og med fuld løn. Samtidig gennemfører du en læreruddannelse og bliver støttet af en lærerfaglig mentor og sparrer også med andre graduates til workshops med fokus på læring og ledelse.

Det er et selektivt program. For at blive optaget skal du have stærke faglige og personlige kompetencer. Du skal bl.a. være god til at organisere, kommunikere, løse konflikter og sætte dig ind i forskellige børns måder at tænke, føle og lære på.

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Om programmet

Kommentarer

Læs også

Kom til infoaften 17. dec.

- og mød nuværende graduates


>> Klik her og læs mere

Holler Box