Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmarks graduate-program

Hvad er et graduate-program? Hvordan forløber optagelsesprocessen? Hvordan skriver du en god ansøgning?


Få gode råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til en graduate-stilling. Bliv samtidig klogere på Teach First Danmarks graduate-program, og hvad du skal lægge vægt på i din ansøgning og til vores optagelsesprøver.Afprøv dine kompetencer i et graduate-program

Graduate-programmer er populære blandt nyuddannede. Det er typisk kombinerede uddannelses- og karriereforløb, hvor du roterer mellem forskellige afdelinger i en organisation og lærer forskellige forretningsområder at kende. Derfor er et graduate-program en god måde at afprøve dine kompetencer og interesser i forskellige jobfunktioner.

Det er samtidig et forløb som kræver, at du er selvstændig, arbejdsom og åben for at lære. Du vil typisk blive tilknyttet en mentor, som vil sparre med dig omkring din faglige udvikling. Det gør du også i Teach First Danmarks graduate-program, 

Sådan kommer du i betragtning til et graduate-program

Sæt dig grundigt ind i virksomheden og graduate-programmet. Stil dig selv følgende spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du bør lægge vægt på i din ansøgning:

 • Hvad driver mig, hvad er jeg god til, og hvornår er jeg gladest i mit arbejde?
 • Hvad er de vigtigste kompetencer i graduate-stillingen, og er det noget jeg brænder for?
 • Hvad får virksomheden ud af at ansætte mig, og hvordan gør jeg dette tydeligt for virksomheden?

 


Læs også: Hvad kræver det at blive Teach First graduate?Målret dit CV

Hvis du er nyuddannet, vil en graduate-stilling ofte være dit første fuldtidsjob. Derfor er det vigtigt, at du gør det tydeligt i dit CV, hvad du har lavet i din studietid udover at studere.

Husk at tilpasse dit CV til stillingen. Det skal være målrettet, præcist og overskueligt. Tænk på, at din modtager typisk kun skimmer dit CV til at starte med.

Så tag din læser ved hånden og fremhæv dine vigtigste erfaringer og kompetencer i forhold til stillingen, herunder erfaringer som viser, at:

 • Du har et højt energiniveau, er god til at arbejde selvstændigt, tage ansvar og komme i mål
 • Du er god til at samarbejde og organisere
 • Du er godt til at analysere og præsentere 
 • Du er kvalitetsbevidst og får tingene fra hånden

Det kan du for eksempel vise gennem:

 • Relevante studiejobs og projekter
 • Case Competitions, priser, o.lign.
 • Tillidsposter og frivillighed
 • Fritidsaktiviteter og præstationer inden for sport
 • Et overskueligt CV og en gennemarbejdet ansøgning

I dit CV skal bør du liste din seneste erfaring først og din arbejdserfaring før din uddannelse. Mindre du søger en forskerstilling, er det som regel nok at kende din uddannelsesretning og hvornår du blev færdig. 

For hver stilling skal din rolle, dine opgaver og dit ansvar stå tydeligt. Det skal stå klart, om der er tale om en deltids- eller fuldtidsstilling, og hvor længe du havde stillingen. Det gælder også frivillige job. Husk at gøre rede for huller i dit CV. Vær tydelig, præcis og transparent.

Som nyuddannet bør du kunne holde dit CV på to A4-sider. Brug en klassisk font og gør dit CV nemt at skimme med en læsbar tekststørrelse og en pæn opsætning. Undlad unødig grafik, med mindre det skal vise en kompetence, som er efterspurgt i stillingen.

Hvis du har et godt CV-billede, så brug det og ellers undlad det. Et uprofessionelt billede kan ofte distrahere mere, end det gavner. Overvej et ‘summary’ øverst i dit CV på 5-6 linjer, som opsummerer din faglige profil og din motivation i forhold til stillingen. Det viser også, at du gør dig umage.

Sådan skriver du den gode ansøgning

Din ansøgning skal overbevise læseren om, at du er motiveret for stillingen og kan bruge din erfaring og kompetencer til at løfte ansvaret og opgaverne i stillingen. Så vær opmærksom på, at du ikke blot gentager det, som står i dit CV, men i stedet uddyber din motivation og gør det tydeligt, hvordan du vil bruge dine erfaringer og kompetencer i stillingen. Det skal svare på det, som stillingen efterspørger. 

Det er svært at rådgive om skrivestil, men overvej om sproget passer til jobbet og virksomheden. Hvis du ikke føler dig hjemme i dette sprog, er det måske et tegn på, at det ikke er det rette sted for dig.

Hold din ansøgning på en A4-side med luft til siderne. Få andre til at læse din ansøgning igennem, så du undgår slå- og stavefejl. Det gælder naturligvis også dit CV. Send dit CV og din ansøgning i pdf, så opsætningen ikke rykker sig.

Skriv en god ansøgning til en graduate-stilling hos Teach First Danmark

Når du søger om at blive graduate skal det først og fremmest være tydeligt, at du har en dyb motivation for at være med til at løfte de børn i Danmark, der har mest brug for det. Derudover er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad stillingen kræver og hvad vi kigger efter. Læs mere om hvem vi søger.

Som en del din ansøgning skal du besvare tre spørgsmål i ansøgningsskemaet. Brug antallet af ord med omhu, så du svarer præcist. Du skal overbevise os om, at din motivation og dine erfaringer matcher det, vi leder efter. Det er en god idé at nærlæse hjemmesiden og komme til en infoaften, hvor du kan stille uddybende spørgsmål.

 


Se også: Kommende events


 

Sådan forbereder du dig til en optagelsesprøve hos Teach First Danmark

Hvis du udmærker dig i din ansøgning, vil du blive inviteret til en optagelsesdag sammen med andre udvalgte ansøgere. Her vil du prøve kræfter med:

 • En gruppeøvelse
 • Et interview
 • En undervisningstest

1. Undervisningstest

Undervisningstesten er din mulighed for at vise os, at du har flair for at undervise og tilrettelægge god undervisning. Du skal undervise i 7 minutter for et voksent publikum, men du skal i situationen forestille dig, at det er børn i en 7. klasse og tilrettelægge din undervisning efter dette.

2. Interview

Det individuelle interview varer 45 minutter. Her vil du blandt andet blive spurgt om din motivation for at søge om optagelse i programmet og blive bedt om at give eksempler på forskellige kompetencer og erfaringer.

3. Gruppeøvelse

I gruppeøvelsen skal du sammen med andre kandidater løse en opgave, som stilles på dagen. Øvelsen vil handle om en problemstilling, som du vil kunne opleve på en folkeskole i Danmark.

Efter optagelsesdagen

Efter optagelsesdagen vil du inden for to uger vide, om vi kan tilbyde dig en plads i programmet. Det vil fremgå af tilbuddet, hvilket område og hovedfag tilbuddet gælder for.

Hvis du bliver tilbudt en plads, vil du i løbet af foråret deltage i en introduktionsdag og en række andre aktiviteter, som vil forberede dig på programmet og arbejdet på en skole. Du vil i løbet af foråret og sommeren også komme til jobsamtaler hos en eller flere af vores partnerskoler.

Om Teach First Danmarks graduate-program

Teach First Danmarks graduate-program har fokus på at udvælge de bedst egnede og mest motiverede bachelorer og kandidater på tværs af studieretninger, som kan bidrage til at sikre alle børn i Danmark muligheden for en god uddannelse, uanset social baggrund.

Til forskel for andre graduate-programmer, roterer du ikke i en organisation, men underviser på en folkeskole i et socialt udsat kvarter – på fuld tid og med fuld løn. Samtidig gennemfører du en fuld læreruddannelse, bliver støttet af en lærerfaglig mentor og sparrer med andre graduates til workshops med fokus på læring og ledelse.

Programmet er for dig, der vil være med til at inspirere og løfte de børn i Danmark, som har allermest brug for det. Det er samtidig et meget selektivt program.

For at blive optaget skal du have udpræget gode evner til lede, motivere og lære fra dig, herunder evner til at formidle, samarbejde, organisere og sætte dig ind i forskellige menneskers styrker og måder at tænke på. En væsentligt præmis i udvælgelsen af kandidater til programmet er således, at dygtige undervisere og dygtige ledere har meget til fælles.

Du vil i programmet arbejde med dine evner til at lede og motivere som en integreret del af af dit arbejde som lærer. Det omfatter svære situationer, hvor du skal bevare overblikket og være meget bevidst om, hvordan du håndterer modstand og prioriterer dit arbejde. Det vil din mentor og workshops også støtte dig i at blive god til.

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Kommentarer

Læs også

Holler Box