fbpx

Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmark

 

Hvordan skriver du en god ansøgning, og hvordan forløber optagelsesprocessen?

 

Få gode råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til Teach First Danmarks toårige program. Bliv klogere på optagelsesprocessen og hvad vi lægger vægt på til vores optagelsesprøver.


Om Teach First Danmarks program

Teach First Danmarks program er et toårigt program  for de bedst egnede bachelorer og kandidater på tværs af videregående uddannelser, som vil undervise i folkeskolen og være med til at styrke fremtidsmulighederne: Du bliver ansat på en folkeskole i et social udsat boligområde og gennemfører et intensivt læringsforløb, hvor du sparrer med en personlig mentor og andre graduates og videreuddanner dig til lærer. Formålet er flere dygtige lærere på folkeskoler i socialt udsatte boligområder og flere ledere og forandringsagenter, som selv har været lærere i folkeskolen.

 


Læs også: Hvad kræver det at blive Teach First graduate?


Sæt dig ind i hvem du skriver til

 • Fang din modtager fra starten.
 • Undgå for mange plus- og fyldord.
 • Vær konkret og gør brug af eksempler.
 • Sørg for, at modtageren ved det vigtigste om dig.

Målret dit CV

Som nyuddannet er du måske ved at søge dit første fuldtidsjob. I så fald er det vigtigt, at det fremgår tydligt af dit CV, hvad du har lavet i din studietid udover at studere. Det vil næsten altid være det vigtigste for en arbejdsgiver.

Husk at tilpasse dit CV, så det er målrettet, præcist og overskueligt. Fremhæv dine vigtigste erfaringer i forhold til stillingen. Hvis du er nyuddannet er det især vigtigt at kunne fornemme dit potentiale for at kunne udvikle dig i stillingen. Derfor er det vigtigt, at din ansøgning viser din motivation og dine personlige kompetencer, herunder at du:

 • Kan arbejde selvstændigt og håndtere ansvar
 • Er god til at organisere og samarbejde
 • Har drive og har fokus på at komme i mål
 • Er god til at kommunikere
 • Er kvalitetsbevidst

Dette kan du for eksempel vise gennem:

 • Resultater fra studiejobs og projekter
 • Case competitions, priser, o.lign.
 • Tillidsposter og frivillighed
 • Fritidsaktiviteter og resultater inden for sport
 • Referencer og udtalelser (bilag)
 • Et overskueligt CV og en gennemarbejdet ansøgning

I dit CV skal bør du oplyse din seneste erfaring først. Beskriv dine erhvervserfaringer før din uddannelse. Brug ikke plads på at beskrive, hvad du har fået ud af din uddannelse, men oplys blot uddannelsens navn, og hvornår du afsluttede den.

For hver stilling skal din rolle, dine opgaver og dit ansvar være tydeligt. Er der tale om en deltids- eller fuldtidsstilling? Hvor længe du havde stillingen?  Husk at gøre rede for huller i dit CV. Vær tydelig og præcis.

Som nyuddannet bør du kunne holde dit CV på højst to A4-sider. Brug en klassisk font og gør dit CV nemt at skimme med en læsbar tekstsstørrelse og en pæn opsætning. Undlad unødig grafik, med mindre grafiske evner er efterspurgt i stillingen.

Hvis du har et godt og professionelt CV-billede, så brug det og ellers undlad det. Overvej et ‘summary’ øverst i dit CV på 5-6 linjer, som opsummerer din faglige profil og din motivation i forhold til stillingen. Det viser også, at du gør dig umage. Bemærk, at vi hos Teach First Danmark frabeder os, at du har billede, navn og alder i din ansøgning og CV.

Sådan skriver du en god ansøgning – generelt

Stil dig selv følgende spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du bør lægge vægt på i din ansøgning:

 • Hvilke kompetencer er vigtigst i stillingen?
 • Hvad får man ud af at ansætte mig, og hvordan gør jeg dette tydeligt?
 • Hvad driver mig, hvad er jeg god til, og hvad gør mig glad i mit arbejde?

Hold din ansøgning på en A4-side med luft til siderne. Få andre til at læse den igennem. Det gælder naturligvis også dit CV. Send dit CV og din ansøgning i pdf, så opsætningen ikke rykker sig.

Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmark

Din ansøgning skal vise os, at du er motiveret for at blive graduate og kan bruge personlige og faglige kompetencer som graduate. Gentag ikke blot det, som allerede står i dit CV, men vis, hvordan du vil håndtere de udfordringer og muligheder, som du ser i at blive graduate.

Vi lægger vægt på, at du har en stærk motivation for at undervise og bidrage til at løfte de børn og unge i Danmark, som har mest brug for det.

Som en del din ansøgning skal du vedhæfte en motiveret ansøgning via ansøgningsskemaet. Skriv præcist og kortfattet. Du skal overbevise os om, at din motivation matcher det, vi søger. Så sæt dig ind i, hvad uddannelsesforløbet kræver og hvad vi kigger efter. Læs mere om, hvem vi søger. Det er også en god idé at deltage i til et infomøde, hvor du kan stille uddybende spørgsmål.

 


Se kommende infomøder


Sådan forbereder du dig til en optagelsesprøve hos Teach First Danmark

Hvis du udmærker dig i din ansøgning, vil du blive inviteret til en optagelsesprøve. Her vil du prøve kræfter med:

 • En gruppeøvelse
 • Et interview
 • En undervisningstest

1. Undervisningstest

Undervisningsøvelsen er din mulighed for at vise, at du har flair for at undervise og tilrettelægge god undervisning. Du skal undervise i 7 minutter foran et voksent publikum, men du skal i situationen forestille dig, at det er en 7. klasse og tilrettelægge din undervisning efter dette.

2. Interview

Det individuelle interview varer 45 minutter. Her vil du blandt andet blive spurgt om din motivation og eksempler på forskellige kompetencer og erfaringer.

3. Gruppeøvelse

I gruppeøvelsen skal du sammen med andre kandidater løse en opgave, som stilles på dagen. Øvelsen vil handle om en problemstilling, som du vil kunne opleve på en folkeskole i Danmark.

Efter optagelsesdagen

Efter optagelsesdagen vil du inden for 14 dage få at vide, om vi kan tilbyde dig en plads i programmet. Det vil fremgå af tilbuddet, hvilket område og hovedfag tilbuddet gælder for.

Hvis du bliver tilbudt en plads, vil du i løbet af foråret deltage i en introduktionsdag og en række andre aktiviteter, som vil forberede dig på programmet og arbejdet på en skole. Du vil i løbet af foråret og sommeren også komme til jobsamtaler hos en eller flere af vores partnerskoler.


Læs også: Optagelsesprocessen hos Teach First Danmark


 

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt program, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Om programmet

Læs også

Kom til sommerfest og generalforsamling hos Teach First Danmark fredag 7. juni 2024

Vi inviterer alle medlemmer, graduates og alumner til sommerfest og generalforsamling.

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

TF-alumne Mikkel Stoltenberg har udgivet en bog om sprogets store betydning for elevernes udbytte af [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]