Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmark

Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmarks graduate-program

Hvad er Teach First  Danmarks graduate-program? Hvordan skriver du en god ansøgning, og hvordan forløber optagelsesprocessen?

 

 

Få gode råd til, hvordan du skriver en god ansøgning til Teach First Danmarks graduate-program. Bliv klogere på optagelsesprocessen og hvad vi lægger vægt på i din ansøgning.


Om Teach First Danmarks graduate-program

Teach First Danmarks graduate-program er som andre graduate-programmer et kombineret uddannelses- og karriereforløb. Du bliver ansat på en folkeskole i et social udsat område og gennemfører samtidig et intensivt uddannelsesforløb. Du vil også tilknyttet en mentor, som vil sparre med dig omkring din faglige udvikling


Læs også: Hvad kræver det at blive Teach First graduate?


Målret dit CV

Som nyuddannet er en stilling som graduate måske dit første fuldtidsjob. Derfor er det vigtigt, at du gør det tydeligt i dit CV, hvad du har lavet i din studietid udover at studere.

Husk at tilpasse dit CV. Det skal være målrettet, præcist og overskueligt. Tænk på, at man typisk kun skimmer dit CV til at starte med.

Sørg for at fremhæve dine vigtigste erfaringer i forhold til stillingen. Hvis du er helt nyuddannet, så bliver der især lagt vægt på dit potentiale for at udvikle dig i stillingen. Derfor er det vigtigt, at din motivation og dine personlige kvaliteter skinner tydeligt igennem, fx at du:

 • Du kan arbejde selvstændigt og håndtere ansvar
 • Du er god til at organisere og samarbejde
 • Du har drive og har fokus på at komme i mål
 • Du er god til at kommunikere 
 • Du er kvalitetsbevidst 

Det kan du for eksempel vise gennem:

 • Resultater fra studiejobs og projekter
 • Case Competitions, priser, o.lign.
 • Tillidsposter og frivillighed
 • Fritidsaktiviteter og resultater inden for sport
 • Referencer og udtalelser (bilag)
 • Et overskueligt CV og en gennemarbejdet ansøgning

I dit CV skal bør du oplyse din seneste erfaring først. Beskriv din erhvervserfaringer før din uddannelse. Brug ikke plads på at beskrive din uddannelse, men skriv blot uddannelsesretning og hvornår du afsluttede den. 

For hver stilling skal din rolle, dine opgaver og dit ansvar stå tydeligt. Det skal stå klart, om der er tale om en deltids- eller fuldtidsstilling, og hvor længe du havde stillingen. Det gælder også frivillige job. Husk at gøre rede for huller i dit CV. Vær tydelig og præcis.

Som nyuddannet bør du kunne holde dit CV på to maks. A4-sider. Brug en klassisk font og gør dit CV nemt at skimme med en læsbar tekstsstørrelse og en pæn opsætning. Undlad unødig grafik, med mindre det skal vise en kompetence, som er efterspurgt i stillingen.

Hvis du har et godt og professionelt CV-billede, så brug det og ellers undlad det. Overvej et ‘summary’ øverst i dit CV på 5-6 linjer, som opsummerer din faglige profil og din motivation i forhold til stillingen. Det viser også, at du gør dig umage.

Sådan skriver du en god ansøgning

Stil dig selv følgende spørgsmål, som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du bør lægge vægt på i din ansøgning:

 • Hvilke kompetencer er vigtigst i stillingen? Er jeg god til dem og brænder jeg for området?
 • Hvad får man ud af at ansætte mig, og hvordan gør jeg dette tydeligt?
 • Hvad driver mig, hvad er jeg god til, og hvad gør mig glad i mit arbejde?

Din ansøgning skal overbevise læseren om, at du er motiveret og kan bruge din erfaring og kompetencer i stillingen. Gentag ikke blot det, som allerede står i dit CV, men uddyb din motivation og gør det tydeligt, hvordan du kan løfte stillingen. Du skal svare på det, som stillingsopslaget efterspørger. 

Skriv så mundret som muligt, og hvis du kan formulere noget mere simpelt, så gør det.

Hold din ansøgning på en A4-side med luft til siderne. Få andre til at læse den igennem. Det gælder naturligvis også dit CV. Send dit CV og din ansøgning i pdf, så opsætningen ikke rykker sig.

Sådan skriver du en god ansøgning til Teach First Danmark

Vi lægger stor vægt på, at det er tydeligt, at du har en dyb motivation for at skabe lige muligheder for alle børn i Danmark. Derudover er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad uddannelsesforløbet kræver og hvad vi kigger efter. Læs mere om hvem vi søger.

Som en del din ansøgning skal du besvare tre spørgsmål i ansøgningsskemaet. Brug antallet af ord med omhu, så du svarer præcist. Du skal overbevise os om, at din motivation matcher det, vi søger. Det er en god idé at nærlæse hjemmesiden og komme til en infoaften, hvor du kan stille uddybende spørgsmål.

 


Se også: Kommende events


 

Sådan forbereder du dig til en optagelsesprøve hos Teach First Danmark

Hvis du udmærker dig i din ansøgning, vil du blive inviteret til en optagelsesprøve. Her vil du prøve kræfter med:

 • En gruppeøvelse
 • Et interview
 • En undervisningstest

1. Undervisningstest

Undervisningsøvelsen er din mulighed for at vise, at du har flair for at undervise og tilrettelægge god undervisning. Du skal undervise i 7 minutter foran et voksent publikum, men du skal i situationen forestille dig, at det er en 7. klasse og tilrettelægge din undervisning efter dette.

2. Interview

Det individuelle interview varer 45 minutter. Her vil du blandt andet blive spurgt om din motivation og eksempler på forskellige kompetencer og erfaringer.

3. Gruppeøvelse

I gruppeøvelsen skal du sammen med andre kandidater løse en opgave, som stilles på dagen. Øvelsen vil handle om en problemstilling, som du vil kunne opleve på en folkeskole i Danmark.

Efter optagelsesdagen

Efter optagelsesdagen vil du inden for 14 dage få at vide, om vi kan tilbyde dig en plads i programmet. Det vil fremgå af tilbuddet, hvilket område og hovedfag tilbuddet gælder for.

Hvis du bliver tilbudt en plads, vil du i løbet af foråret deltage i en introduktionsdag og en række andre aktiviteter, som vil forberede dig på programmet og arbejdet på en skole. Du vil i løbet af foråret og sommeren også komme til jobsamtaler hos en eller flere af vores partnerskoler fuente del artículo.

Om Teach First Danmarks graduate-program

Teach First Danmarks graduate-program har fokus på at udvælge de bedst egnede bachelorer og kandidater på tværs af studieretninger.

Du roterer du ikke som i andre graduate-programmer i en organisation, men underviser på en folkeskole i et socialt udsat kvarter – på fuld tid og med fuld løn. Samtidig gennemfører du en læreruddannelse og bliver støttet af en lærerfaglig mentor og sparrer også med andre graduates til workshops med fokus på læring og ledelse.

Det er et selektivt program. For at blive optaget skal du have stærke faglige og personlige kompetencer. Du skal bl.a. være god til at organisere, kommunikere, løse konflikter og sætte dig ind i forskellige børns måder at tænke, føle og lære på.

Bliv Teach First graduate

Bliv en del af et toårigt ledelsesudviklingsprogram, hvor du underviser og bidrager til at løfte de børn i folkeskolen, der har allermest brug for det.

Om programmet