Studietur til Manchester var en positiv provokation for de danske Teach First-alumner

Manchester viste sig fra sin bedste regnfulde side, da 13 alumner fra Teach First Danmark besøgte byen og fik et spændende indspark til, hvordan Teach First sammen med  alle deres graduates kan udvikle, undervise og lede både børn og den danske uddannelsessektor.


Paraplyerne blev slået op og taget ned igen i et væk. Når solen spredte lidt dagslys, blev der mulighed for at se Manchesters samsurium af arkitektoniske stilarter, mens aftenerne bød på lokale øl og musikalske oplevelser fra Manchesters mangfoldige musikscene. 

Men dagenes samtaler havde et mere entydigt emne: Uddannelse. Godt hjulpet på vej af Joe Hoare, graduate fra årgang 2017 ved Teach First UK, og venlige repræsentanter fra Manchesters Teach First program blev de danske alumner oplyst om, hvordan det engelske skolesystem og Teach First UK adskiller sig fra det, vi kender i Danmark.  

Eleverne skal lære professionelt sprog og adfærd

Elever skal lære at opføre sig professionelt og anvende det sprog, der bruges ved Oxford og Cambridge University. De skal kende vejen til deres ønskede uddannelse og deltage i efter-skole-aktiviteter, der udvikler dem ud over deres akademiske evner. Uddannelse handler nemlig ikke bare om akademiske præstationer, men om at bygge stærke personligheder, der kender egne styrker, arbejder hårdt og ikke giver op. 

Dét er fundamentet for al undervisning på Kings Leadership Academy i Bolton lige uden for Manchester. Her fik Teach First Danmarks alumner lov til at opleve, hvordan flere tidligere Teach First UK graduates arbejder for at udvikle en skole, hvor elever fra udsatte områder får samme muligheder som alle andre børn i England. 

Skolen gav alt det, som en studietur skal gøre – den både inspirerede og provokerede de danske alumner. Skal man virkelig stille så høje, professionelle krav til børn? Børnene lod til at trives i de meget tydelige og stramme rammer, men er dette vejen frem for skoler med dette elevgrundlag? Der kunne findes argumenter både for og imod, og hvorvidt man kunne få tilgangen igennem i en dansk folkeskole, var der noget usikkerhed omkring. 

Alle var dog enige om, at skolen har fundet en god organisering af skoledagen. På King Leadership Academy har eleverne undervisning i de klassiske akademiske fag (sprog, matematik, geografi m.v.) i dagens første, friske timer, mens eftermiddagen bruges på kreative og praktiske fag. Om fredagen har eleverne tidligere fri, så alle undervisere kan mødes og udvikle deres fælles praksis. Den mulighed ville være rar at have i de danske folkeskoler.  

Blandt de mest eftertragtede graduate-programmer

Teach First UK står stærkt i den engelske uddannelsessektor, og er et af de mest eftertragtede graduate-programmer i hele Storbritannien. Derfor havde de danske alumner set frem til at lære fra England og høre om forskellen på det danske og det britiske graduate-program. 

Med sine mere end 15 år på bagen har Teach First UK positioneret sig som en central spiller, der selv har stor indflydelse på undervisningen til deres graduates. Organisationens anerkendelse medfører desuden, at Teach First UK kan stille en række krav til, hvordan hverdagen for en Teach First graduate skal være skruet sammen. Teach First UK har eksempelvis et maks. for, hvor mange undervisningstimer deres graduates kan have, og de udspørger skolerne om deres tilbud til graduates, så de kan blive udfordret og fastholdt ude på skolerne. Hvis skolerne ikke kan opfylde kravene, bliver de simpelthen ikke udvalgt til at samarbejde med Teach First. 

Teach First Danmarks alumner kunne dog godt lære den ældre storebror et par ting. I England får graduates ikke de mange weekend- og aftenworkshops, der giver et supplement og vidensindspark til den daglige læreruddannelse. Samtidig har Teach First Danmarks alumneforening allerede gjort et enormt arbejde for at samle tidligere graduates om at være en aktiv del af udviklingen af Teach First Danmark og den danske uddannelsessektor. Dette er noget som Teach First UK først nu er ved at finde en ordentlig form for. 

Studieturen tydeliggjorde, hvor essentielt vidensudveksling er for kontinuerligt at lære fra hinanden og sammen styrke Teach First og den uddannelsessektor, som alle i organisationen brænder for. Alumneforeningen vender derfor hjem med en udvidet forståelse og gode ideer til, hvordan den f.eks. kan understøtte Teach First Danmark med nye tiltag. 

En årlig begivenhed

Den årlige studietur er et enormt energi-boost for Teach First Danmarks alumner. Turen giver ikke bare inspiration til udvikling af den danske folkeskole og uddannelsessektor. Samværet med de andre alumner giver også gejst og glæde ved at være samlet flere dage med alle dem, der brænder for at give alle børn mulighed for at udleve deres drømme og potentiale. 

Læs også

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

HURRA! Teach Frist Danmark optager den største årgang til dato

HURRA! I år har Teach First Danmark optaget den største årgang siden vi startede tilbage [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *