fbpx

Sådan laver I naturfaglige forsøg derhjemme

Hos Teach First Danmark udsender vi et dagligt nyhedsbrev i den periode, hvor skolerne er lukket på grund af covid19-virus. 

Dette nyhedsbrev er til dig, som skal hjælpe dit barn igennem en skoledag derhjemme. Her i nyhedsbrevet kan du få nemme idéer og inspiration til hjemmeundervisningen, som er særligt udformet af vores erfarne lærere.

Sådan laver I naturfaglige forsøg derhjemme

Bare fordi undervisningen er rykket hjem i stuen, betyder det ikke, at dit barn ikke kan lave forsøg i natur/teknologi. Der er mange forsøg, som sagtens kan laves hjemme


Opstil en hypotese og efterprøv den

Når man laver forsøg i natur/teknologi eller andre naturfag, opstiller man ofte en hypotese inden. En hypotese er en teori eller en forudsigelse, hvor man forsøger at gætte på, hvad der vil ske i forsøget. Efterfølgende afprøver man, om man har gættet rigtigt – altså om hypotesen holder.
 

  1. Opstil en hypotese (gæt på, hvad der sker i forsøget)
  2. Udfør forsøget
  3. Tal om, hvad der skete, og om hypotesen holdt

Lav forsøg med karse og æg 

Vi har samlet en række naturfaglige forsøg, som kan udføres hjemme med materialer, som I allerede har i de fleste hjem. Til nogle af forsøgene har vi linket til en grubletegning, som kan bruges til punkt 1. 


Frø i mørke: Spirer karse bedst i solen eller i skyggen?

Se grubletegningen til hypotesen her

Læs forsøgsvejledning her

Æggesko: Hvorfor er ægget ikke firkantet?
Se hvor stærke æg er ved at lave dine egne æggesko

Sluk lyset: Hvad skal der være til stede før noget kan brænde?
Prøv at slukke et fyrfadslys med bagepulver og eddike


Dagens ‘brain breaks’

‘Brain breaks’ er korte aktive pauser, som man bruger i stillesiddende undervisning for at aktivere kroppen. Det giver mere energi og øger børnenes motivation og koncentration.  

>>Se dagens brain break


Husk ‘Dagens tænker’ til de store børn

Hver dag kl 7:30 stiller to af vores dygtige Teach First-lærere en ny matematikopgave på deres YouTube-kanal. Du får løsningen morgenen efter.

Opgaverne er lavet til 7.klasses niveau og opefter. De stiller krav til elevernes logik og regneforståelse. De vil dække forskellige emner, der vil variere i sværhedsgrad.

>>Gå til YouTube-kanalen


Få virtuel undervisning med Sofaskolen

Hver dag kl 8.00 byder Sofaskolen indenfor med gratis, virtuel undervisning i dansk og matematik til alle børn i grundskolen.

>>Kom godt igang med Sofaskolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kom til vores event

Mød os til Åbent Hus eller et online infomøde

Tilmeld dig

Holler Box