fbpx

Københavns Kommuner anbefaler økonomisk støtte til Teach First Danmark

I forgårs fik vi en virkelig flot støtteerklæring fra børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen, som egentlig er det centrale i dette indlæg. Men inden vi når til den, er det værd lige at reflektere over, hvordan forandringer ser ud

(Du kan læse støtteerklæringen nedenfor)

Vores resultater vil bygge på langsigtede partnerskaber

Hvis nogen påstår, at man på kort tid kan skabe imponerende resultater i grundskolen, er det efter min bedste overbevisning ikke nogen med indgående forståelse for, hvor kompleks en størrelse folkeskolen er. Man er nødt til at være tålmodig og arbejde langsigtet – og ikke ryste for meget i bukserne, hvis man ikke ser resultaterne de første par år eller fem. Derfor er det også vigtigt at alliere sig med samarbejdspartnere, som tænker på samme måde. 

Hvis Teach First Danmark var et dyr, ville det derfor nok mest retvisende nok være en skildpadde. Med et hårdt ydre, et blødt indre og langsomme bevægelser, men også sikkert på vej mod sit mål.

Når lærere fra Teach First Danmark i dag kan tage en meritlæreruddannelse ved siden af deres fuldtidsjob, er det fordi vi var heldige, at Stefan Hermann og Camilla Wang fra Professionshøjskolen Metropol kunne se potentialet i en meritlæreruddannelse som en del af Teach First Danmarks program. Og når vi fortsat har et godt samarbejde med både Stefan og Camilla på henholdsvis KP og Absalon, er det fordi vi også er enige om at blive klogere og bedre gennem et langsigtet partnerskab.  

Ligeledes havde det også stor betydning, da Københavns Kommune i 2015 tilkendegav, at de ville betale for meritlæreruddannelsen for op til 4 ansatte Teach First-lærere i kommunen. Det gik bedre end ventet, og i alt blev 11 ansat. Siden dengang har vi haft et virkelig godt samarbejde med Københavns Kommune, som i alt har ansat 76 Teach First-lærere siden 2015 – og et stigende antal år for år og 20 lærere sidste år.

Det er i det lys, at det gør mig særlig glad, at Københavns Kommunes børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen, har skrevet en flot støtteerklæring til Teach First Danmark. Han har været borgmester i de syv år vi har eksisteret og i støtteerklæringen beskriver han, hvorfor han mener, at lærere fra Teach First Danmark er et positivt bidrag kommunens folkeskoler.

Klik på støtteerklæringen for at læse den i et større format:

Støtteerklæring vist med tilladelse fra Københavns Kommune


STØTTEERKLÆRING

Støtteerklæring til Teach First Danmark fra Københavns Kommune

Med denne støtteerklæring ønsker Københavns Kommune at udtrykke vores opbakning til Teach First Danmark samt opbakning til, at Teach First Danmark kan opnå offentlig finansiering for at kunne bidrage til at sikre dygtige lærere til vores skoler i udsatte boligområder.

Gode resultater og stor opbakning blandt vores skoler i udsatte boligområder

Forvaltningen i Københavns Kommune har siden 2015 haft et godt samarbejde med Teach First Danmark, og kommunens folkeskoler har i alt ansat 76 dygtige lærere gennem foreningen.

Vi anser det for positivt, at lærere fra Teach First Danmark har styrket rekrutteringsmulighederne for undervisere i matematik og andre fag, som skolerne kan have svært ved at dække. Da Teach First-lærere læser en meritlæreruddannelse ved siden af deres undervisning, er der også en tæt kobling mellem teori og praksis, som også er positivt.

Jeg hæfter mig også ved den positive eksterne evaluering af lærere fra Teach First Danmark. Den viser, at de ifølge skolelederne bidrager til at styrke elevernes faglighed og trivsel, og er et godt supplement til skolernes lærerteams og faglighed. Den viser også, at de er specifikt motiverede for at arbejde på folkeskoler i udsatte boligområder, hvor de kan bidrage til at øge den sociale mobilitet.

Vi anser det desuden for positivt, at der er et meget lavt frafald blandt lærere fra Teach First Danmark, samt at 9 ud af 10 fortsætter i deres ansættelser på skolerne efter det toårige program.

Det er i det hele taget vores oplevelse, at Teach First lærerne bi- drager positivt på skolerne og bringer deres faglighed og bag- grund i spil på gode måder.

Anbefaler statslig støtte til Teach First Danmark

I Københavns Kommunes har vi anvendt det statslige kompetenceudviklingstilskud til ansættelse af lærere gennem Teach First Danmark. Tilskuddet udløber i år, og det vil derfor have stor betydning for vores mulighed for også fremover at kunne ansætte lærere gennem Teach First Danmark, at de som forening får et mere solidt finansieringsgrundlag. Det håber vi, at de får held til at opnå.

Med venlig hilsen
Jesper Christensen

Læs også

Kom til sommerfest og generalforsamling hos Teach First Danmark fredag 7. juni 2024

Vi inviterer alle medlemmer, graduates og alumner til sommerfest og generalforsamling.

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

TF-alumne Mikkel Stoltenberg har udgivet en bog om sprogets store betydning for elevernes udbytte af [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *