Støtte til Teach First Danmark fra Tårnby Kommune

Det glæder os at Tårnby Kommune støtter Teach First Danmark. Vi har siden 2016 haft et rigtig godt samarbejde med kommunen, som har ansat 14 lærere fra Teach First Danmark.

Borgmester, Allan S. Andersen, udtaler blandt andet at Teach First Danmark “bidrager til at supplere fagligheden og engagementet på skolen gennem ansættelsen af andre lærerprofiler med andre spændende baggrunde og erfaringer, som selv er i en læringsproces, og som udviser stort engagement og motivation”. 

Klik på støtteerklæringen for at læse den i et større format:

 

 


 

TÅRNBY KOMMUNE

Støtteerklæring til Teach First Danmark fra Tårnby Kommune

Tårnby Kommune ønsker fortsat at udtrykke vores opbakning til, at Teach First Danmark kan opnå støtte og finansiering, så de også i fremtiden kan bidrage til at sikre dygtige lærere til vores skoler.

Tårnby Kommune har siden 2016 haft et godt samarbejde med Teach First Danmark. Vi oplever at have fået mange dygtige lærere via Teach First. I Tårnby har vi overvejende gode erfaringer med ansættelse af en lærer fra Teach First Danmark og ønsker derfor fortsat at have mulighed for dette.

Potentialet i Teach First Danmark

Vi ser et væsentligt potentiale i den almennyttige organisation Teach First Danmark og dens bidrag til at løse en vedvarende udfordring med at sikre kvalificerede lærere til at undervise i folkeskolen.

Vi ser særligt potentiale ved mulighederne for:

  • Fagligt engagement: Teach First bidrager til at supplere fagligheden og engagementet på skolen gennem ansættelsen af andre lærerprofiler med andre spændende baggrunde og erfaringer, som selv er i en læringsproces, og som udviser stort engagement og motivation. Det er Tårnbys erfaring, at de nye profiler i overvejende grad medvirker til nye og anderledes debatter og læringsrefleksioner blandt personalerne på skolerne.
  • Initiativrige forandringsagenter: Teach First rekrutterer initiativrige mennesker, der også bidrager som forandringsagenter med nye ideer i hele

skolens lærerkollegium i en tid, hvor der generelt er stor brug for forandringsparathed og omstillingsevne i skoleverdenen.

Erfaringer med Teach First Danmark

Vi har gode erfaringer med at samarbejde med Teach First Danmark. Vi har gennem de fire år ansat tretten lærere gennem deres program. Vi er meget glade for samarbejdet, og vil meget gerne fortsætte det.

I Tårnby Kommune er der mulighed for at ansætte Teach First lærere på seks af kommunes syv skoler. Deltagergebyret betales overvejende af et statslige tilskud til “kompetenceudvikling for lærere og pædagoger”. Dette statslige tilskud udløber i år, og det vil fremover have stor betydning for vores mulighed at kunne ansætte lærere gennem Teach First programmet. Derfor håber vi meget på, at de får et solidt finansieringsgrundlag.

Med venlig hilsen

Borgmester

Allan S. Andersen
Tårnby Kommune


Flere støtteerklæringer i november:

ATV (Akademiet for Tekniske Videnskab)

Dansk Erhverv

Dansk Industri

Dansk Metal

Danske Skoleelever

Københavns Kommune

Ishøj Kommune

Fredensborg Kommune

Tårnby Kommune

 

Læs også

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

HURRA! Teach Frist Danmark optager den største årgang til dato

HURRA! I år har Teach First Danmark optaget den største årgang siden vi startede tilbage [...]