Ny ekstern undersøgelse: Fagligt dygtige lærere, der har fokus på elevernes faglige udbytte og trivsel

En ny ekstern undersøgelse af lærere fra Teach First Danmark understøtter tidligere ekstern evaluering af VIA UC og MoosBjerre i 2018. Undersøgelsen viser bl.a., at lærerene møder bred opbakning på skolerne og er fagligt dygtige lærere.


Undersøgelsen er gennemført af MoosBjerre A/S i september 2021.

En ny undersøgelse har talt med kolleger, elever og skoleledere på nogle af de 73 skoler, som har ansat lærere gennem Teach First Danmark siden 2015. Den viser, at Teach First Danmark bidrager med flere fagligt dygtige lærere til trængte folkeskoler.

Resultaterne er i tråd med en tidligere ekstern evaluering, som viser, at det er fagligt dygtige lærere, som styrker elevernes læring og trivsel, og som ellers ikke var blevet lærere i folkeskolen. Den nye undersøgelse viser, at lærerne møder bred opbakning på deres skoler. I tråd med tidligere evalueringer viser den også, at de bidrager med nye tilgange i undervisningen, supplerer fagligheden på skolerne og har et stærkt fokus på elevernes faglige udbytte og trivsel.

Blandt skolelederne finder blandt andet, at:

  • 100 pct. oplever, at lærerne [graduates] lever op til deres forventninger.
  • 96 pct. vil anbefale andre skoler at ansætte lærere gennem Teach First Danmark.
  • 96 pct. oplever, at kollegerne har taget godt imod lærere

Læs et fuldt resumé af den nye undersøgelse her >