Camilla er uddannet cand. soc. i Social Entrepreneurship og blev Teach First Graduate i 2017. Da Camilla blev en del af programmet, flyttede hun i et Teach First-bofællesskab i Kalundborg med 3 andre graduates, mens hun underviste i en 4. klasse.
At være bosat i Kalundborg under programmet kom til at betyde noget helt specielt for mig. Jeg har samlet 9 af de bedste ting ved at være graduate i Kalundborg. Listen er i tilfældig rækkefølge – bortset fra første punkt.
1. Fællesskabet
Det allervigtigste for mig var fællesskabet. Det kom til at betyde rigtig meget for os, der boede i Kalundborg. Vi fik et helt specielt fællesskab både på min årgang og på tværs af årgangene, fordi de fleste af os boede væk fra vores familie og venner. Vores fællesskab var en enorm støtte og gjorde, at jeg kom igennem det hårde program på en god måde.
2. Vores bofællesskab
Jeg endte med at bo i et stort hus sammen med 3 andre graduates fra min årgang. De blev min Kalundborg-familie, og de var en stor støtte for mig. Vi hjalp også hinanden med faglig sparring, hvis man lige manglede noget inspiration til undervisningen. Vi sad ofte sammen om søndagen og forberedte os. Det var fedt, fordi vi kunne få og give feedback og gode råd.
Vi var der også for hinanden, hvis man fx havde haft en hård dag og bare lige havde brug for at ligge lidt på gulvet ved siden af hinanden, fordi man følte, at ingen elever forstod noget den dag, eller fordi 5 af ens elever var gået fra undervisningen. Vi delte alle op- og nedture.
3. Man føler sig ønsket og værdsat
Jeg oplevede, at børnegruppen i Kalundborg var helt vildt taknemmelig. Børnene og deres forældre var taknemmelige for, at der kom nye kræfter og ideer til, da Kalundborg er en kommune, ligesom så mange andre, der lider af lærermangel. Jeg blev taget rigtig godt imod både af børnene og på lærerværelset.
4. Billige huse og store haver
Et andet stort plus er de store, billige huse. Det gjorde det muligt for os at skabe flere forskellige bofællesskaber. Der var fantastisk meget plads – store stuer, køkkener og haver, hvor vi kunne samles.
5. At blive blæst igennem langs vandet
Det var dejligt at være så tæt på naturen. Hver dag, når jeg cyklede til arbejde, cyklede jeg langs vandet. For mig er naturen beroligende og i stressede perioder, gik vi rigtig mange lange ture, hvor vi kunne blive blæst igennem og få snakket om dagen.
6. Frie rammer, hjælp og støtte
Jeg oplevede, at min ledelse gav mig frie rammer til at prøve en masse forskellige ting af. De var gode til at hjælpe og støtte mig, men stolede også på mig. Når jeg kom med en ny ide, sagde de ofte, “det synes vi bare, du skal gøre!”.
7. Studiegrupper, hygge og snacks
Når man læser meritlæreruddannelsen på Absalon, har man meget online undervisning og får tilsendt nogle opgaver, som man skal lave hver uge. Vi dannede studiegrupper på kryds og tværs af bofællesskaberne, hvor vi kunne mødes og lave opgaverne i grupper (mens vi hyggede os og spiste masser af snacks). Det var virkelig rart at have en forpligtelse i form af gruppen, men også at man kunne sige fra, hvis man var for presset.
8. At være en del af lokalsamfundet
Det var vanvittigt hyggeligt at føle sig som en del af et lokalsamfund. Jeg mødte altid nogle af familierne til mine elever om søndagen i Føtex. Og næsten alle drengene fra min klasse spillede på det samme fodboldhold. Det var det bedste i verden at sidde på sidelinjen til deres kampe. Det skabte også en stærk relation at se mine elever og deres forældre i andre kontekster, og at vi havde den samme lokale referenceramme.
9. Skolerne er en prioritet
Kalundborg ved godt, at den er en lille by og prøver derfor at gøre meget for skolerne. Der er bl.a. samarbejder på tværs af industrien og skolen. Hvis eleverne ringer til borgmesteren, er der en god chance for, at man får et møde med ham. Det oplevede en af mine med-gradutes med sine elever.
Læs også
Non-profit foreningen Teach First Danmark kan stå klar med 300-400 kvalificerede lærere over de næste tre år
[...]
“I skolen fik jeg at vide, at jeg var for klog til at blive folkeskolelærer” (graduate i Berlingske)
[...]
En skolelærers skema
Som skolelærer har man rigtig mange skift og forskellige kasketter på. Du tænker måske, at [...]
En opgave min klasse elskede
Da jeg startede med at have klassen, havde jeg svært ved at få ro om [...]
Gode relationer, fælleskram og en hane med et afhugget hoved
Vi har hørt det før, relationerne er vigtige. Men hvorfor er de det, og hvordan [...]
Det Fantastiske Fællesskab
Jeg har flere gange tænkt, at jeg ikke ville have lyst til at gøre [...]
Ventetid er tænketid
Som folkeskolelærer bruger man mange forskellige tricks til at forbedre undervisningen og sikre mest mulig [...]
Gør det til din karriere at gøre en forskel
Som graduate gør du en forskel, og det kan du fortsætte med længe efter programmet. [...]