“Fyrtårnet” i Kalundborg

Som mange andre graduates flyttede Kasper fra Jylland for at blive en del af Teach First Danmark. Han blev en del af et bofællesskab i Kalundborg. Huset lå i havnegaden, hvor sømændene førhen hyggede sig under deres landlov. Det – kombineret med ønsket om at gøre en forskel for byens ungdom – gav bofællesskabet navnet “Fyrtårnet”.


At flytte til Kalundborg gav mening for Kasper, der så det som en mulighed for at få en anderledes oplevelse i en by han ikke kendte, hvor han blev tvunget til at se hverdagen med friske øjne. Kasper blev graduate i 2017, hvor han, med en kandidat i musikvidenskab og sidefag i kemi, underviste 5 7.klasser i matematik, naturfag og musik. Læs mere her, om hvor stor en betydning bofællesskabet og fællesskabet med de andre graduates fik for ham:

“Bofællesskabet definerede mine graduate år, mere klart kan det vist ikke siges. At bo og undervise i Kalundborg har rigtig mange fordele, bofællesskabet og fællesskabet med alle mine med-graduates er klart de største. Det var en kæmpe støtte og gjorde tiden endnu mere givende for mig – både professionelt og personligt.

jh

 Kalundborg blev en lille boble for os, med et nært fællesskab og vi blev nærmest som en lille familie. 

Huse, budgetter og en Infernal koncert

Jeg havde gjort mig nogle få tanker om bofællesskab inden mødet med de andre graduates, men intet konkret. Det virkede som en god måde, at lære nogle nye mennesker at kende og finde nogen, jeg kunne snakke med om stort og småt. Heldigvis var der andre der havde samme tanke og vi faldt hurtigt i snak den første dag af sommerakademiet. Vi var en del der hurtigt besluttede os for, at det kunne være fedt at flytte sammen, og stille og roligt gik planlægningen i gang.

Stemningsbillede fra bofællesskabets første besøg i huset, hvor der var havnefest i Kalundborg.

Vi begyndte at snakke om ønsker, budgetter og hvem, der skulle bo med hvem. Vi tog ud og kiggede på huse sammen og på en græsplæne en sommeraften til en magisk Infernal koncert blev vi enige om, hvordan vi skulle bo sammen. Efter jovial forhandling opstod de tre bofællesskaber “Fyrtårnet”, “Lunden” og “DDAV”.

Forstilling vs. Virkelighed

Vi havde mange romantiske forestillinger om, hvad det ville sige at bo i et bofællesskab. Vi havde store planer om høns, dyr og en frugthave… Det blev ikke rigtigt til noget.. Til gengæld fik vi en masse andet. Vi lavede mad sammen, havde fællesspisning på tværs af husene, studie grupperne havde altid et sted at mødes, vi både så og drak GoT sammen, og når man kl. 21 var blevet træt efter en fredags bytur, var det dejlig nemt at komme hjem. Der var altid nogen man kunne vende verdenssituationen med og dele både glæde og frustrationer. 

Et af Fyrtårnets elskede Skipper billeder fra stuen.

Vi var en stor støtte for hinanden. Kalundborg blev en lille boble for os, med et nært fællesskab og vi blev nærmest som en lille familie. Vi sparrede med hinanden og var der for hinanden, når det var svært. Vi snakker stadig sammen i dag, og ses når vi kan – bl.a. til den årlige Samsø-tur, når verdens pandemien tillader det. Jeg skulle nok være kommet igennem programmet uden at bo i Kalundborg med mine roomies, men det havde været en anden, hårdere og mindre mindeværdig tid.”


Læs også

9 gode ting ved at være graduate i Kalundborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.