Kan du få en 3. klasses malerier udstillet på Frederiksborg Slot?

Nina blev Teach First Danmark Graduate i 2020, som klasselærer i 3.B. Hun er uddannet i menneskerettigheder og flygtningestudier. Under lockdown ville hun gerne lave noget, der ikke var så bog eller skærm tungt, men hvordan gør man lige det under en pandemi?


Jeg fandt en portrætkonkurrence som Det Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot arrangerede. Jeg tilmeldte min klasse, og pakkede en kreapose til hver elev, som vi kørte rundt med. Portrætforløbet blev et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst med fokus på historiske perspektiver. Vi gennemgik alt om portrætter. Eleverne var meget interesserede og stillede, som altid, en masse gode spørgsmål.

kbh

De sad og malede foran skærmen, og jeg kunne mærke, hvordan roen faldt over dem.

Efter et par indledende øvelser gik eleverne i gang! En vigtig del af processen var Austins butterfly-metode, hvor feedback gives løbende af de andre elever, og læringen er en process. På den måde kunne vi arbejde med at give og modtage gode råd. Børnene var så gode! De sad og malede foran skærmen, og jeg kunne mærke, hvordan roen faldt over dem.

Den eneste regel var, at de ikke måtte lave selvportrætter, for at undgå selvkritik. De har derfor malet portrætter af hinanden, familiemedlemmer eller endda mig. På den måde styrkede det faktisk klassetrivslen, fordi de så på hinanden på en helt anden måde. Efter en opsamling om hvad vi havde lært, blev portrætterne sendt ind til til juryen og så krydsede vi fingre.

I efteråret 2021 fandt vi ud af at ALLE var blevet udtaget til jury vurderingen, hvor efter 5 blev udvalgt og udstillet i særudstillingen Portræt NU! for børn på Frederiksborg Slot. Det er kæmpestort, og jeg er så stolt af dem! Alle børnene og nogle forældre har været oppe og se udstillingen, hvilket var en kæmpe succes. Den lokale avis har endda skrevet en artikel om dem, som alle eleverne har fået et eksemplar af.


Læs også

Mine (11) nytårsforsæt som lærer

Læs også

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *