Nina blev Teach First Danmark Graduate i 2020, som klasselærer i 3.B. Hun er uddannet i menneskerettigheder og flygtningestudier. Under lockdown ville hun gerne lave noget, der ikke var så bog eller skærm tungt, men hvordan gør man lige det under en pandemi?
Jeg fandt en portrætkonkurrence som Det Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot arrangerede. Jeg tilmeldte min klasse, og pakkede en kreapose til hver elev, som vi kørte rundt med. Portrætforløbet blev et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst med fokus på historiske perspektiver. Vi gennemgik alt om portrætter. Eleverne var meget interesserede og stillede, som altid, en masse gode spørgsmål.
kbh
De sad og malede foran skærmen, og jeg kunne mærke, hvordan roen faldt over dem.
Efter et par indledende øvelser gik eleverne i gang! En vigtig del af processen var Austins butterfly-metode, hvor feedback gives løbende af de andre elever, og læringen er en process. På den måde kunne vi arbejde med at give og modtage gode råd. Børnene var så gode! De sad og malede foran skærmen, og jeg kunne mærke, hvordan roen faldt over dem.
Den eneste regel var, at de ikke måtte lave selvportrætter, for at undgå selvkritik. De har derfor malet portrætter af hinanden, familiemedlemmer eller endda mig. På den måde styrkede det faktisk klassetrivslen, fordi de så på hinanden på en helt anden måde. Efter en opsamling om hvad vi havde lært, blev portrætterne sendt ind til til juryen og så krydsede vi fingre.
I efteråret 2021 fandt vi ud af at ALLE var blevet udtaget til jury vurderingen, hvor efter 5 blev udvalgt og udstillet i særudstillingen Portræt NU! for børn på Frederiksborg Slot. Det er kæmpestort, og jeg er så stolt af dem! Alle børnene og nogle forældre har været oppe og se udstillingen, hvilket var en kæmpe succes. Den lokale avis har endda skrevet en artikel om dem, som alle eleverne har fået et eksemplar af.
Læs også
Non-profit foreningen Teach First Danmark kan stå klar med 300-400 kvalificerede lærere over de næste tre år
[...]
“I skolen fik jeg at vide, at jeg var for klog til at blive folkeskolelærer” (graduate i Berlingske)
[...]
En skolelærers skema
Som skolelærer har man rigtig mange skift og forskellige kasketter på. Du tænker måske, at [...]
En opgave min klasse elskede
Da jeg startede med at have klassen, havde jeg svært ved at få ro om [...]
Gode relationer, fælleskram og en hane med et afhugget hoved
Vi har hørt det før, relationerne er vigtige. Men hvorfor er de det, og hvordan [...]
Det Fantastiske Fællesskab
Jeg har flere gange tænkt, at jeg ikke ville have lyst til at gøre [...]
Ventetid er tænketid
Som folkeskolelærer bruger man mange forskellige tricks til at forbedre undervisningen og sikre mest mulig [...]
Gør det til din karriere at gøre en forskel
Som graduate gør du en forskel, og det kan du fortsætte med længe efter programmet. [...]