fbpx

Har du også haft en Sabrina i dit liv?

Sabrina, graduate fra 2021, er uddannet antropolog og underviser i dansk, historie og livskundskab i en 7. klasse. klasse. Hun oplever at have nogle anderledes måder at tænke på, når det kommer til, hvordan relationer fungerer. Læs her, hvordan hun gerne vil se sine elever, for det de gerne vil, frem for det, de nogle gange gør. Vi kan ikke love, at du ikke får lidt våde øjne til sidst:


“Jeg ønsker at danne en ligeværdig relation til mine elever, selvom der ligger noget magt i at være lærer. Det er især noget, jeg har haft stor fokus på her i starten. Jeg vil gerne vise mine elever, at jeg vil dem. Hvis jeg skal lære dem at kende, er de også nødt til at lærer mig at kende, og jeg skal derfor også vise, hvem jeg er. 

En del af “holdet”

Det har resulteret i at min klasse, eller faktisk hele årgangen, har givet mig et åndsvagt kælenavn. Jeg har valgt ikke at blive sur over det og i stedet, tage imod det med en positiv attitude. Jeg ser det som, at de viser mig, at de gerne vil have mig på deres ”hold”.

jh

Jeg vil så gerne se dem, for det de gerne vil, frem for det, de nogle gange gør.

I tråd med det, synes jeg, at der skal være plads til at de ér unge og til deres verden i skolen. Hvis man ønsker en relation til et andet menneske, er det nødvendigt at forstå dem og deres livssyn, hvilket også giver bedre undervisning

Hvem er din Gertrud?

Men børn og unge skubber jo til grænserne. Jeg taler flydende spansk, hvilket jeg har fortalt mine elever, de synes derfor, det er sjovt at bruge Google Translate til at sige alt muligt til mig. Men i stedet for at blive fornærmet eller sur synes jeg, det er meget federe at overraske dem med den måde, jeg reagerer på. Jeg kan godt lide at spille lidt med og ikke blive den sure irettesætter. Jeg vil så gerne se dem, for det de gerne vil, frem for det, de nogle gange gør. Det har resulteret i, at de gerne vil snakke med mig og dele – jeg har fået skabt en relation.

Gigis Blokhavn, billede fra: https://gaffa.dk/anmeldelse/144109/eow-det-er-faktisk-stabilt-i-blokhavn

For noget tid siden, var vi inde og se en film, Blokhavn, med hele årgangen. Efterfølgende spurgte en opdragesholder, om de havde en Gertrud på deres skole. Gertrud er den lærer, de vil redde skolen for, fordi hun altid har været der for dem. En af eleverne, som jeg ikke underviser, rejste sig sagde: ”Det er Sabrina”. Flere af elever stemte i og var enige. Jeg fældede en tåre i biografen, men det skulle de selvfølgelig ikke se! Jeg spillede helt cool!”

Hvis du også gerne vil blive nogens Gertrud, er Teach First Danmarks Graduate program måske noget for dig?


Læs også

Man kan aldrig rose børn for meget!

Læs også

Kom til sommerfest og generalforsamling hos Teach First Danmark fredag 7. juni 2024

Vi inviterer alle medlemmer, graduates og alumner til sommerfest og generalforsamling.

Kan vi regne med æbler og pærer? Ordvalg og sprogforståelse i matematikundervisning

TF-alumne Mikkel Stoltenberg har udgivet en bog om sprogets store betydning for elevernes udbytte af [...]

Velkommen til årgang 2023!

De nye Teach First-graduates er netop begyndt ude på skolerne. Tag godt imod dem!

Vi åbner for nye ansøgninger til vores vinteroptag

Skal der ske noget nyt i dit liv og din karriere? Drømmer du om at [...]

Her er vores to nye lærerfaglige mentorer

Vi kan nu med stolthed præsentere vores to nye lærerfaglige mentorer: Lasse Rømer og Thomas [...]

Sara er uddannet havbiolog, men arbejder som lærer på Tingbjerg Skole (artikel i Politiken)

Folkeskolen er i stor mangel på uddannede lærere. På Tingbjerg Skole er flere af lærerne [...]

Generalforsamling hos Teach First Danmark torsdag den 2. februar 2023

Der indkaldes til generalforsamling i foreningen torsdag den 2. februar kl. 19:00 i sekretariatets lokaler [...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *